F1 - Φερστάπεν: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη ρυθμού όχι οι ποινές»

F1 - Φερστάπεν: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη ρυθμού όχι οι ποινές»
Με αδιαφορία και κυνισμό μίλησε ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing για τις ποινές που πήρε στο Μεξικό για τη μάχη του με τον Λάντο Νόρις.

Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας του Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix Μεξικού. Ο Ολλανδός μπορεί να εκκίνησε από τη 2η θέση αλλά τερμάτισε 6ος, ένα ολόκληρο λεπτό πίσω από τον νικητή, Κάρλος Σάινθ.

Ο κύριος λόγος για το κακό του αποτέλεσμα ήταν η ποινή 20 δευτερολέπτων που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες για την οδηγική του προσέγγιση στη μάχη που είχε με τον Λάντο Νόρις στο πρώτο μέρος του αγώνα. Πάραυτα, ο ρυθμός του δεν ήταν ιδανικός ώστε να μπορέσει να απειλήσει τους οδηγούς της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερστάπεν μίλησε στο F1 TV για τις ποινές που δέχθηκε και τον αγώνα του συνολικά στο Μεξικό: «Στην τελική δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή όχι με την ποινή, γιατί ήδη έχουν δοθεί από τους αγωνοδίκες. Δεν ήταν αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημά μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ήταν πως ο ρυθμός μας ήταν ανύπαρκτος. Δυσκολεύτηκα πολύ με τα ελαστικά, δεν μπορούσα να επιτεθώ, ούτε να ακολουθήσω τις Ferrari και τις McLaren. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ποτέ δεν ένιωσα καλά».

 

Ερωτώμενος για το αν θα άλλαζε κάτι στην οδήγησή του στη μάχη που έδωσε με τον Νόρις, ο Ολλανδός απάντησε: «Θα έπινα κάποιο ποτό στο pit-stop. Ο κινητήρας είχε σβήσει για 20 δευτερόλεπτα. Οπότε είχα χρόνο».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!