Australh

More than football: Διεθνής Αυστραλή ξύρισε τα μαλλιά της για να βοηθήσει στην έρευνα για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η μεσοεπιθετικός της Εθνικής Αυστραλίας Άιβι Λούικ ξύρισε το κεφάλι της έχοντας πετύχει να συγκεντρώσει περισσότερα από 30.000 δολάρια για την έρευνα του όγκου του εγκεφάλου.

Το τελικό σφύριγμα είχε ακουστεί πολύ νωρίτερα στο παιχνίδι της Αυστραλίας με τη Νέα Ζηλανδία το βράδυ της Τρίτης. Όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο όσα γίνονται εντός 90λέπτου.

Σε έναν άδειο αγωνιστικό χώρο στο Canberra GIO Stadium παίκτριες και των δύο ομάδων παρέμειναν εκεί. Σε μια σπουδαία στιγμή, που αξίζει παραπάνω κι από χατ-τρικ.

Η μεσοεπιθετικός των Matildas Άιβι Λούικ ξύρισε το κεφάλι της στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων για την έρευνα του όγκου του εγκεφάλου.

Η 37χρονη είχε υποσχεθεί να ξυρίσει τα μαλλιά της αν έφτανε τον στόχο των 30.000 δολαρίων για να τιμήσει τον μικρότερο αδερφό της Noah Kerwick, 27 ετών, ο οποίος πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Έχοντας ξεπεράσει αυτό το ποσό μετά από τέσσερις ημέρες, παρέμεινε πιστή στον λόγο της μετά τη νίκη της Αυστραλίας με 3-1, επιτρέποντας στην συμπαίκτριά της, Rebakkah Stott - και η ίδια επιζήσασα από τον καρκίνο - να κάνει το κούρεμα.

Η Λούικ αγωνίζεται στην Ιταλία και δεν έχει δει τον αδερφό της από όταν έγινε η διάγνωσή του, ωστόσο κινητοποιήθηκε και συγκέντρωσε περισσότερα από από 37.000 δολάρια για το Ίδρυμα Mark Hughes μέχρι το πρωί της Τρίτης.

«Είναι τόσο συγκινητικό να νιώθεις όλη αυτή την αγάπη και την υποστήριξη», είπε. «Τα μαλλιά πάντα θα ξαναβγαίνουν, οπότε γιατί όχι; Ειλικρινά, κάθε άτομο που έκανε μια δωρεά είναι ένας τόσο μεγάλος ήρωας».

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Tony Gustavsson, είπε ότι οι ασυνήθιστες σκηνές που έλαβαν χώρο στον αγωνιστικό χώρο ήταν απόδειξη της δύναμης του ποδοσφαίρου και της ενότητας της ομάδας του.

«Συγγνώμη, είμαι συγκινημένος εδώ γιατί είναι κάτι πολύ περισσότερο από το ποδόσφαιρο και αυτή η ομάδα το δείχνει τόσο πολύ, κάθε μέρα», είπε.

«Σχεδόν ζήτησε συγγνώμη πριν από μερικές μέρες και είπε: «Δεν θέλω να είναι μια ενόχληση». Και όλοι μας είπαμε, «δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ αναστάτωση, αυτό είναι το θέμα μας. Μοιραζόμαστε τα σημάδια μας και είμαστε μαζί σε αυτό».

Η Stott που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο τον περασμένο Δεκέμβριο, λιγότερο από ένα χρόνου αφότου διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στις αρχές του 2021 ανέφερε από πλευράς της: «Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο»!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]