«Οι περισσότερες γυναίκες στο Αφανιστάν δεν λογίζονται καν ως άνθρωποι. Αυτό έκανε εμένα και τις υπόλοιπες να αντιδράσουμε και είδαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για την προώθηση της ισότητας και των δικαιωμάτων» δηλώνει
Η Καλίντα Ποπάλ φορούσε πρώτη στο αριστερό της μπράτσο το περιβραχιόνιο της αρχηγού της Εθνικής γυναικών του Αφγανιστάν και αντλώντας δύναμη από το ποδόσφαιρο το οποίο λατρεύει ενίσχυσε τις γυναίκες και τις μειονότητες στο Αφγανιστάν και άλλες κοινότητες. Αγάπησε το ποδόσφαιρο από την εφηβεία γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το να παίζει ένα κορίτσι στη χώρα της αυτό το άθλημα εγκυμονεί κινδύνους.
«Μας πήραν το μπάλα και ξεκίνησαν να μας προσβάλλουν. Μας αποκάλεσαν πόρνες και έκλεψαν τις σχολικές μας τσάντες. Ήταν εκείνη η στιγμή που καθόρισε για μένα τη συνέχεια. Το ποδόσφαιρο πλέον δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι για να περνάω καλά με τους φίλους μου, αλλά ένα εργαλείο για να σταθώ για τα δικαιώματά μου, να πάρω πίσω το παιχνίδι μας και να κάνω την κοινωνία να συνηθίσει στη συμμετοχή των γυναικών τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην κοινωνία γενικότερα».
Έφυγε απ' τον τόπο της κυνηγημένη, βρήκε άσυλο στη Δανία κι έκτοτε αφιερώθηκε στον ακτιβισμό και το έκανε μέσω της ασπρόμαυρης θεάς.
Στόχος της ήταν και παραμένει ένας κόσμος συμπερίληψης και ισότητας.
Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Καλίντα Ποπάλ στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.