Οι υποστηρικτές της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν μεγάλο κομμάτι του συνολικού αριθμού των φιλάθλων στο Κατάρ. Ενδεχομένως μόνο της Εθνικής Αργεντινής να είναι περισσότεροι. Η βαθιά πράσινη φανέλα είναι ένα κοινό θέαμα στη Ντόχα. Βρίσκονται στις fan zones και στο μετρό ενώ στους δύο πρώτους αγώνες της χώρας στον όμιλο Γ' έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ανάμεσά τους -όσο κι αν έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο- βρίσκει κανείς και γυναίκες. Στο Education City το απόγευμα του Σαββάτου (26/11), ίσως 1 στους 20 από αυτούς που μπήκαν στο στάδιο ήταν γυναίκες, κάτι που τις καθιστά ισοδύναμες με τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών που ήταν εκεί για να υποστηρίξουν την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Πριν από τρία χρόνια, ως μέρος μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, ένα διάταγμα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς προηγουμένως να έχουν τη συγκατάθεση του άνδρα κηδεμόνα τους. Το σύστημα κηδεμονίας βέβαια παραμένει και ισχύει για κάθε γυναίκα σε όλη της τη ζωή, με τον ρόλο του κηδεμόνα να μεταφέρεται από πατέρα σε σύζυγο. Αλλά δεν ισχύει σε τόσες πολλές πτυχές της καθημερινότητάς της όπως κάποτε, πράγμα που σημαίνει ότι το ταξίδι στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι πλέον δυνατή και για εκείνες.
Απεσταλμένος του «Guardian» στη Ντόχα, προσπάθησε να προσεγγίσει κάποιες από τις γυναίκες φιλάθλους, αλλά τα περισσότερα αιτήματα απορρίφθηκαν ευγενικά. Μια γυναίκα φορώντας το νικάμπ δέχθηκε να πει δύο κουβέντες. Το όνομά της, Αλίγια, και το παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας με την Πολωνία, το πρώτο που παρακολούθησε ποτέ στη ζωή της. Δήλωσε ενθουσιασμένη για την εμπειρία, που ήταν μέρος της κερκίδας.
Μια άλλη φίλαθλος της χώρας, η Μίριαμ, γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα δύο παιδιών, φορούσε την εκτός έδρας φανέλα των «Falcons» και ανοιχτό πράσινο χιτζάμπ. «Αυτό είναι το πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι το πρώτο μου παιχνίδι που έχω παρακολουθήσει ποτέ σε γήπεδο για την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας – αυτό ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν έφηβη. Έχω παρακολουθήσει όλους τους αγώνες. Ως έφηβη τους έβλεπα όλους και ήθελα απλώς να είμαι εκεί και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η μέρα».
Ερωτηθείσα για το τί φέρνουν οι γυναίκες φίλαθλοι σε μια κερκίδα, τόνισε: «Λοιπόν, ευγένεια, προφανώς. Τα θηλυκά χρειάζονται παντού, είμαστε το 50% της χώρας μας – πάνω από το 50% της χώρας μας, σωστά; Είναι μηχανικός, εγώ γιατρός, οπότε συμμετέχουμε ήδη στη χώρα μας. Τώρα είναι εκπληκτικό που μπορούμε να υποστηρίξουμε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. [...] Και ελπίζουμε να κερδίσουν και να έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να είναι η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στον γύρο των '16' . Ήταν απλώς ... δεν έχετε ιδέα ... η καλύτερη ημέρα της ζωής μου»! Τελικά η πραγματικότητα δεν ήρθε όπως την ονειρεύτηκαν, αφού η Πολωνία επικράτησε με 2-0 και τώρα οι Σαουδάραβες αντιμετωπίζουν έναν αγώνα - τελικό με το Μεξικό που χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να προκριθούν.
Πριν από δύο χρόνια ιδρύθηκε η Premier League Γυναικών της Σαουδικής Αραβίας, η πρώτη εθνική διοργάνωση για ομάδες γυναικών. Στη συνέχεια, την άνοιξη του τρέχοντος έτους, διεξήχθη ο πρώτος διεθνής αγώνας, με τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να επικρατούν 2-0 κόντρα στις Σεϋχέλλες, σε φιλικό στον Μαυρίκιο, το πρώτο βήμα σε μια μεγάλη διαδρομή στο τέλος της οποίας βρίσκεται η επίσημη κατάταξη της FIFA. Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Yasser al-Misehal, πρώην πρόεδρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος ανδρών της Σαουδικής Αραβίας και μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA. Είναι αλήθεια ότι προήδρευσε στις ραγδαίες αλλαγές στο γυναικείο παιχνίδι στη χώρα. Ωστόσο η ανάπτυξη του γυναικείου παιχνιδιού έρχεται μια δεκαετία αφότου Σαουδάραβες αξιωματούχοι άσκησαν πιέσεις στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να απαγορεύσει τη χρήση χιτζάμπ στο ποδόσφαιρο, ένα μέτρο που θα εμπόδιζε τις γυναίκες να παίξουν το άθλημα. Πριν από πέντε χρόνια δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα ως θεατές, η απαγόρευση άρθηκε τελικά σε τρεις χώρους στις αρχές του 2018. Αυτές οι αλλαγές έγιναν την ίδια στιγμή που η Σαουδική Αραβία φαίνεται να διεκδικεί έναν πιο κεντρικό ρόλο στον αθλητικό κόσμο και με μια πιθανή υποψηφιότητα [μαζί με την Ελλάδα] για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 στα σχέδια, δεν είναι τυχαίο.