κξ

Μέγκαν Ραπίνο: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν

Πηνελόπη Γκιώνη

Η μεγάλη σταρ του ποδοσφαίρου γυναικών, Μέγκαν Ραπίνο, ανακοίνωσε πως αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία που θα παίξει καθώς στο τέλος της, θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ που έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο του ποδοσφαίρου γυναικών αλλά και της απελευθέρωσης από κάθε στερεότυπο, η Μέγκαν Ραπίνο, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο.

Το αστέρι της Εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν 2023 του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών (NWSL).

Η 38χρονη Αμερικανίδα, χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012, θα αγωνιστεί στο τέταρτο και τελευταίο της Παγκόσμιο κύπελλο αυτό το καλοκαίρι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, πριν επιστρέψει στην ομάδα της NWSL OL Reign.

Εκτός από τα πολλά επιτεύγματά της στο γήπεδο, η Ραπίνο είναι γνωστή για το έργο της σε κοινωνικά ζητήματα, που κυμαίνονται από τα δικαιώματα των LGBTQ+, τη φυλετική ανισότητα μέχρι την ισότητα των φύλων και την ισότητα των αμοιβών. Το 2022, η Ραπίνο έγινε η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

Μέγκαν Ραπίνο: Το τσαγανό της, άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή στο ποδόσφαιρο γυναικών

«Μπόρεσα να κάνω μια τόσο απίστευτη καριέρα και αυτό το παιχνίδι με έφερε σε όλο τον κόσμο και μου επέτρεψε να γνωρίσω τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον φιλικό αγώνα της USWNT με την Ουαλία.

«Αισθάνομαι απίστευτα ευγνώμων που έπαιξα τόσο καιρό, που ήμασταν τόσο επιτυχημένες όσο ήμασταν και που ήμουν μέρος μιας γενιάς παικτριών που αναμφίβολα άφησαν το παιχνίδι καλύτερο από ό,τι το βρήκαν. Το να είμαι σε θέση να παίξω ένα τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο και μια τελευταία σεζόν στο NWSL και να φύγω με τους δικούς μου όρους είναι απίστευτα ξεχωριστό. Θα εκτιμώ για πάντα τις φιλίες και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το παιχνίδι και είμαι πέρα για πέρα ενθουσιασμένη για μια τελευταία βόλτα με την Εθνική ομάδα και τη Reign», τόνισε.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στην USWNT τον Ιούλιο του 2006, η Ραπίνο μέτρησε 199 συμμετοχές με τη χώρα της και χαρακτηρίστηκε ως «μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο παγκόσμιο γυναικείο παιχνίδι».

Μέγκαν Ραπίνο: Ανάμεσα στις γυναίκες της χρονιάς του περιοδικού TIME

Η 38χρονη έχει σκοράρει 63 γκολ και έχει καταγράψει 73 ασίστ για την USWNT και το 2019 κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα και το βραβείο της FIFA “The Best” μετά από ένα συγκλονιστικό Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, στο οποίο κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα και το Χρυσό Παπούτσι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]