womens_world_cup

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Οι πωλήσεις εισιτηρίων έφτασαν το 1,5 εκατ. με 3 βδομάδες να απομένουν

Μαριλένα Καλόπλαστου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023 θα είναι αυτό με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια να έχουν πουληθεί μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη σέντρα στη διοργάνωση!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με τη μεγαλύτερη προσέλευση στο παρελθόν ήταν εκείνο του Καναδά το 2015, όπου 1,35 εκατομμύρια θεατές πέρασαν από τις πύλες στα στάδια που φιλοξένησαν τους αγώνες. Φέτος ήδη περισσότερα από 1,1 εκατ. εισιτήρια έχουν πουληθεί για αγώνες μόνο στην Αυστραλία. «Αυτό το τουρνουά δημιουργεί ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι ως διοργανώτρια χώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Football Australia, Τζέιμς Τζόνσον. «Βλέπουμε μια αύξηση της υποστήριξης για το ποδόσφαιρο γυναικών, όχι μόνο στις πωλήσεις εισιτηρίων, αλλά και στην τηλεθέαση, τη συμμετοχή σε φεστιβάλ φιλάθλων και τις πωλήσεις εμπορευμάτων».

Η FIFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/07) ότι το 1.500.000ο εισιτήριο πουλήθηκε σε οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία, την οποία συνάντησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και πρόσφερε εισιτήρια για άλλους αγώνες. Ο μέσος όρος θεατών για το τουρνουά μέχρι σήμερα ήταν λίγο κάτω από τις 30.000, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον μέσο όρο των 21.756 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία.

Η εναρκτήρια αναμέτρηση της διοργανώτριας Αυστραλίας με την Ιρλανδία προσέλκυσε αριθμό - ρεκόρ 75.784 φιλάθλων στο Στάδιο Αυστραλίας, το μεγαλύτερο κοινό για αγώνα των Matildas.

Το τουρνουά έχει επίσης προσελκύσει μεγάλο τηλεοπτικό κοινό, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τον εναρκτήριο αγώνα της Αυστραλίας παρακολούθησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Channel Seven, ενώ η σύγκρουση της Αγγλίας με την Αϊτή το Σάββατο προσέλκυσε ένα κορυφαίο κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο με 4,2 εκατομμύρια - ξεπερνώντας την τηλεθέαση για τον εναρκτήριο αγώνα του εντός έδρας Euro πέρυσι.

Η Αυστραλέζα μεσοεπιθετικός Κατρίνα Γκόρι εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τον... θόρυβο γύρω από το τουρνουά. «Ήταν φοβερό», είπε. «Παρακολουθούμε κάθε παιχνίδι και η υποστήριξη που έχουν όλα τα παιχνίδια είναι απίστευτη για να καθίσετε και να παρακολουθήσετε. «Το πλήθος των ανθρώπων που μιλούν, όχι μόνο για τις Matildas, αλλά για κάθε ομάδα και για το πόσο ανταγωνιστικό είναι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι πολύ ιδιαίτερο που βρίσκεται στην πατρίδα, το να το μοιράζεσαι με την οικογένεια και τους φίλους είναι ακόμα πιο ξεχωριστό».

Οι Matildas αντιμετωπίζουν τη Νιγηρία την Πέμπτη (27/07), σε μια sold-out σύγκρουση στο Brisbane Stadium.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]