γυναικεία ομάδα Μπάγερν Μονάχου

FC Bayern Women: Η γυναικεία ομάδα της Μπάγερν θα φοράει φανέλα σχεδιασμένη αποκλειστικά για εκείνη

Μαριλένα Καλόπλαστου

Ήταν πάντα μια μεγάλη επιθυμία και τώρα, για πρώτη φορά στην 54χρονη ιστορία του συλλόγου, οι Γυναίκες της Μπάγερν θα φορούν μια φανέλα σχεδιασμένη αποκλειστικά για αυτές.

Η Τζόρτζια Στέινγουεϊ, η Λίντα Ντάλμαν και οι συμπαίκτριές τους στην Μπάγερν Μονάχου φόρεσαν μια ξεχωριστή φανέλα εναντίον της Λειψίας στις 16 Μαρτίου.

Μια εμφάνιση αποκλειστικά σχεδιασμένη για εκείνες, μια εμφάνιση που έχει αντίκτυπο πέρα από το γήπεδο: μια δήλωση γυναικών για τις γυναίκες, ένα ορόσημο που συμβολίζει την αυτοδιάθεση και τη χειραφέτηση του ποδοσφαίρου γυναικών, όχι μόνο επειδή εκπληρώνει ένα πολυαγαπημένο όνειρο, αλλά και επειδή οι παίκτριες της Μπάγερν συμμετέχουν στη δημιουργία του.

Το σχέδιο δημιουργήθηκε από την επιχειρηματία, fashion icon και μοντέλο Lena Gercke με το εμπορικό σήμα της LeGer. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Adidas και την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπιάνκα Ρεχ, επικεφαλής της γυναικείας ομάδας των Βαυαρών ανέφερε: «Η πρώτη φανέλα που σχεδιάστηκε ειδικά για εμάς έχει πολύ σημαντική και συναισθηματική σημασία. Είναι άλλη μια μέρα ορόσημο στην ιστορία της FC Bayern Women. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην ανάπτυξη αυτού του απολύτως μοναδικού κομματιού»

Η σχεδιάστρια από την πλευρά της τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανη και ευγνώμων που είμαι μέρος αυτού του ορόσημου που έχει καθυστερήσει πολύ!»

«Είμαστε χαρούμενες που παίζουμε με μια φανέλα σχεδιασμένη ειδικά για εμάς για πρώτη φορά στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου. Αυτό δείχνει την αυξανόμενη σημασία του ποδοσφαίρου γυανικών.. Θα ήταν υπέροχο να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς μας να φορούν αυτή τη φανέλα σύντομα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια της Ντάλμαν.

Η φανέλα παρουσιάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και τέθηκε σε κυκλοφορία. Οι παίκτριες τη φόρεσαν πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου κόντρα στη Λειψία.

Photo Credits: fcbayern.com/frauen

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]