παίκτριες Κορίνθιανς

Παίκτριες της Κορίνθιανς διαμαρτυρήθηκαν με τα χέρια πάνω από το στόμα τους εν μέσω κατηγοριών κατά του προπονητή της Σάντος

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η σύγκρουση μεταξύ Σάντος και της Κορίνθιανς για την 5η αγωνιστική του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος γυναικών, αποτέλεσε την τέλεια σκηνή διαμαρτυρίας για τις αθλήτριες της Κορίνθιανς!

Όλοι οι παίκτριες της Κορίνθιανς τοποθέτησαν τα χέρια τους στο στόμα και τα αυτιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Βραζιλίας πριν το ματς με την Σάντος. Μάλιστα λίγο μετά την σέντρα του αγώνα, η Βικτόρια Αλμπουκέρκι άνοιξε το σκορ για την ομάδα της και επίσης διαμαρτυρήθηκε. Η πράξη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιστροφή του Κλέιτον Λίμα στον πάγκοτης Σάντος, μήνες μετά τις αναφορές για παρενόχληση!

Ο Λίμα έφυγε από τον πάγκο της Σάντος τον Σεπτέμβριο αφού 19 παίκτριες τον κατηγόρησαν για παρενόχληση με ανώνυμες επιστολές. Ερωτηθείς για τις καταγγελίες πριν από τον αγώνα της Παρασκευής, αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα. «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι' αυτό, ο Σάντος πήρε θέση, πήρα κι εγώ θέση και τώρα θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου. Το περιβάλλον είναι καλό και θα χτίσουμε κάτι σημαντικό από εδώ και πέρα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Πέρυσι, το βραζιλιάνικο Μέσο «ge» δημοσιοποίησε 19 επιστολές που ανέφεραν καταγγελίες για ηθική και σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε προπονητή της Σάντος, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του εν μέσω των ερευνών. Στην υπόθεση άνοιξε νέο κεφάλαιο μετά την επαναπρόσληψη του προπονητή και τη στάση που τήρησε η Σάντος. Ο σύλλογος διαβεβαίωσε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο στις καταγγελίες των αθλητριών και διόρισε εκ νέου τον Κλέιτον Λίμα στη θέση του.

Αυτή την Παρασκευή (12/04), η ge έφερε στο φως μια άλλη υπόθεση! Υπό τον όρο της ανωνυμίας, μια άλλη πρώην αθλήτρια κατηγόρησε τον Κλέιτον Λίμα για παρενόχληση. «Τρίφτηκε πάνω μου, στον ώμο μου, το ένιωσα. Πέρασε τρεις, τέσσερις πάγκους και με κοίταξε με αυτό το κακό του βλέμμα. Σαν.. "Εγώ το έκανα και εσύ τι θα κάνεις;"» - λέει η παίκτρια κατά τη διάρκεια συνέντευξής της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]