emma hayes 23/9

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: «Πρότυπό μας, η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ και η Έμα Χέις»

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο Ποτσετίνο θέλει να παροτρύνει τους παίκτες του στην εθνική των ΗΠΑ να υιοθετήσουν μια νοοτροπία παρόμοια με αυτή της ομάδας γυναικών, προκειμένου να επιτύχουν στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των ΗΠΑ με μοναδικό στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο Αργεντινός πρώην προπονητής των Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να φθάνουν τα έξι εκατ. δολάρια.

Ο ίδιος, έχει αναλάβει ένα απαιτητικό έργο, καθώς μετά την απογοητευτική πορεία της ομάδας στο Copa America, δεν υπάρχει κίνητρο. Η αυτοεποίθηση και η νοοτροπία νικητή είναι κάτι που ο 52χρονος θα πρέπει να εμφυσήσει στους παίκτες του. Η αποστολή του μπορεί να είναι δύσκολη, όμως έχει ήδη βρει το πρότυπο το οποίο θα ακολουθήσει και αυτο δεν είναι άλλο από το σύνολο της Έμα Χέις.

«Πρέπει να δούμε την ομάδα γυναικών ως παράδειγμα», δήλωσε ο Ποτσετίνο. «Έχουν τη σωστή δόση αυτοπεποίθησης και...αλαζονείας, χωρίς όμως να γίνονται ασεβείς. Αυτό το mentality χρειάζονται οι παίκτες μου για να αποδώσουν στο υψηλότερο επίπεδο.»

Η USWNT είναι εδώ και δεκαετίες μια τεράστια δύναμη στο διεθνές ποδόσφαιρο. Μετρούν τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και πέντε «χρυσά» Ολυμπιακά μετάλλια. Ο Ποτσετίνο θέλει οι παίκτες του να υιοθετήσουν το ίδιο σκεπτικό με εκείνο που έχει η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών.

Η προπονήτριά τους, Έμα Χέις, είναι ένα άτομο καταξιωμένο στον χώρο του ποδοσφαίρου Γυναικών, που παρά το ότι ανέλαβε τα καθήκοντά της λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα μέχρι την κατάκτηση του «χρυσού» μεταλλίου στη διοργάνωση.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]