dorotea del piero

Το όνομα «Ντελ Πιέρο» και πάλι στη Γιουβέντους: Η κόρη του «Πιντουρίκιο» έγινε παίκτρια των Μπιανκονέρι

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Η κόρη του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Ντοροτέα, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση υπογράφοντας το πρώτο της συμβόλαιο με τη Γιουβέντους για την ομάδα γυναικών U17 της Γηραιάς Κυρίας.

Μετά από δεκαετίες, το όνομα «Ντελ Πιέρο» θα φορεθεί και πάλι σε εμφάνιση της Γιουβέντους. Η Ντοροτέα, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της κι ενός από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του, επέλεξε τους Μπιανκονέρι για να ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα, σε ηλικία 15 ετών.

Γεννηθείσα το 2009, η κόρη του θρύλου της Γηραιάς Κυρίας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα πέντε της χρόνια και στη συνέχεια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στην ακαδημία της Γηραιάς Κυρίας στο Λος Άντζελες, όπου διέμεναν. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, Τομπάιας, έγινε πρόσφατα παίκτης της Έμπολι, επομένως η οικογένεια Ντελ Πιέρο μετακόμισε και πάλι στην Ιταλία.

Στις ΗΠΑ, η Νοροτέα αγωνιζόταν ως επιθετικός, φορώντας το Νο.7 με τους γονείς της να στηρίζουν το ξεκίνημά της στο ποδόσφαιρο δίνοντας το «παρών» όταν η ίδια αγωνιζόταν. Η μητέρα της, μήνες πριν τον επαναπατρισμό τους είχε μοιραστεί στα social media ένα βίντεο με την κόρη της να σκοράρει, αντιγράφοντας μάλιστα τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του «ζωγράφου» της Γιουβέντους.

Η 15χρονη παίκτρια θα συνεχίσει αγωνιζόμενη στην πόλη όπου γεννήθηκε και όπου μεγαλούργησε ο πατέρας της. «Όταν μιλάς για τη Γιουβέντους, μιλάς για τον Ντελ Πιέρο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μαρτσέλο Λίπι. Πρόκειται για μια άποψη που δύσκολα θα αμφισβητηθεί, ειδικά στην πόλη του ιταλικού Βορρά.

Η ίδια φέρει ένα βαρύ επώνυμο, το οποίο όμως είναι περισσότερο λόγος υπερηφάνειας και κίνητρο να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στο νέο της ξεκίνημα στην U17 των Μπιανκονέρι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]