chelsea women

Η WSL θέτει σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των παικτριών με ειδικούς χώρους υπογραφής αυτογράφων

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Το ποδόσφαιρο γυναικών στην Αγγλία αναπτύσσεται τόσο ραγδαία, ώστε κάνει απαραίτητη τη λήψη επιπλέον μέτρων από την εκάστοτε ομάδα, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των παικτριών της.

Η αύξηση της δημοτικότητας του ποδοσφαίρου γυναικών και η επιτυχία της Τσέλσι είναι μεν δείγματα προόδου, ωστόσο φέρνουν νέες προκλήσεις. Η συνεχής επαφή των παικτριών με τους οπαδούς, για την υπογραφή αυτόγραφων και τη λήψη φωτογραφιών, θεωρούνται πλέον «επικίνδυνες» και κάνουν απαραίτητη τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που αποφάσισε, ήδη από την αρχή της σεζόν 2024/25, να θέσει όρια στην επαφή των παικτριών με το κοινό στο «Κίνγκσμεντοου». Ακολούθησε και η Έβερτον, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των οπαδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό. Την περασμένη χρονιά και η Μάντσεστερ Σίτι εγκαινίασε οργανωμένους χώρους όπου οι φίλαθλοι θα λάμβανβαν τα αυτόγραφά τους, επιτρέποντας σε επιλεγμένους θεατές να αλληλεπιδρούν με τις παίκτριες μετά τα ματς.Οι Πολίτες διανέμουν 40 βραχιολάκια σε τυχαίους φιλάθλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν αυτόγραφα και φωτογραφίες από τις ποδοσφαιρίστριες μετά τους αγώνες.

Τελευταία, προστέθηκε στις ομάδες που υιοθέτησαν αυτά τα μέτρα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανακοίνωσε ότι οι παίκτριες δεν θα σταματούν για αυτόγραφα ούτε μέσα στο γήπεδο ούτε έξω από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Μόνο οι οπαδοί κάτω των 16 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση για να συναντήσουν τις παίκτριες μετά τον αγώνα, με την κάθε αίτηση να γίνεται ξεχωριστά για κάθε αγώνα.

Η Τσέλσι ήταν πιο άμεση στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι την περασμένη σεζόν υπήρξαν περιστατικά που προκάλεσαν ανησυχία για την ασφάλεια τόσο των φιλάθλων όσο και των παικτριών λόγω του αυξημένου αριθμού ατόμων που προσπαθούσαν να τις προσεγγίσουν.

Επιπλέον, η Εθνική Αγγλίας ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές μετά από αγώνα του Nations League, με την Ομοσπονδία να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας. Η ίδια η τερματοφύλακας της ομάδας, Μέρι Έρπς, είχε δηλώσει ότι, παρόλο που εκείνη και οι συμπαίκτριές της θέλουν όσο τίποτα τη συναναστροφή με τον κόσμο, η διαχείριση της κατάστασης γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]