lola gallardo

Λόλα Γκαγιάρδο: Γιατί η καλύτερη τερματοφύλακας της Ισπανίας είναι εκτός εθνικής;

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Η Λόλα Γκαγιάρδο μπορεί να είναι η καλύτερη τερματοφύλακας της Ισπανίας τη φετινή σεζόν, ωστόσο είδε τη Φούρια Ρόχα να κερδίσει το Μουντιάλ του 2023 από... το σπίτι της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τα πάντα για να νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο μεταξύ τους ντέρμπι, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη,με το τελικό σκορ να μένει στο 1-1. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τορίλ είχε 21 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν εντός στόχου, όμως η Λόλα Γκαγιάρδο, τερματοφύλακας των γηπεδούχων, έβαλε στοπ σε επτά από αυτές, αποτρέποντας την ήττα της ομάδας της. Ο ίδιος ο προπονητής της, Βίκτορ Μαρτίν, δήλωσε ότι η παίκτριά του «είναι η καλύτερη γκολκίπερ της Ισπανίας».

Μετά τον αγώνα, η Γκαγιάρδο, ήταν εμφανώς ευχαριστημένη από την εμφάνιση τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό με την Ατλέτικο να μένει αήττητη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Οι 2.673 φίλαθλοι που βρίσκονταν στο «Αλφρέντο ντι Στέφανο» παρακολούθησαν την εξαιρετική εμφάνισς της Ισπανίδας κίπερ, το ίδιο και η Μόντσε Τομέ, προπονήτρια της στην Εθνική ομάδα.

Η Λόλα Γκαγιάρδο έγινε θέμα συζήτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα στατιστικά της ήταν εντυπωσιακά: έκανε ρεκόρ επτά αποκρούσεων σε ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στη Liga F, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Opta. Επιπλέον, πέρυσι κέρδισε το βραβείο «Zamora» στην ίδια διοργάνωση που απευθύνεται στην καλύτερη τερματοφύλακα.

Το μεγάλο ερώτημα για πολλούς είναι η επιστροφή της στη Φούρια Ρόχα. Η τελευταία της συμμετοχή με την Ισπανία ήταν το 2022, όταν η ομάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο τελικά κατέκτησε, χωρίς όμως την ίδια στην αποστολή. Η Γκαγιάρδο παραδέχτηκε ότι πέρασε δύσκολες στιγμές από τότε που έμαθε ότι δεν την είχαν συμπεριλάβει, βλέποντας μάλιστα τους αγώνες από το σπίτι της. Η απόφαση του να τερματίσει τη διεθνή της καριέρα ήταν μονόδρομος για την ίδια, ήταν ταυτόχρονα όμως και εξαιρετικά δύσκολη.

Η Λόλα ήταν μία από τις 15 παίκτριες που είχαν παραιτηθεί από την εθνική ομάδα, με αφορμή μία διαμάχη που είχε ξεσπάσει με την Ομοσπονδία. Οι ιθύνοντες αρνούνταν να διώξουν τον τότε ομοσπονδιακό, Χόρχε Βίλντα, καθώς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Μετά την απομάκρυνση του Ρουμπιάλες και την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, η ίδια ένιωθε αδικημένη από τις αποφάσεις της νέας προπονήτριάς της ωστόσο, παραμένει αισιόδοξη για την επιστροφή της, μετά και τα θετικά δείγματα που έχει αφήσει στην έναρξη της φετινής σεζόν.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]