bourbbou_anastasiadou

Αναστασιάδου-Μπούρμπου: Το νέο πλήρωμα στη δίκωπο που «βλέπει» Παρίσι

Πηνελόπη Γκιώνη

Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου έγιναν πλήρωμα στη δίκωπο και μαζί θα επιδιώξουν όχι μόνο να βρεθούν στο Παρίσι 2024 αλλά και να έχουν μία παρουσία ανάλογη αυτής που έκανε η δίκωπος στο Τόκιο 2021.

Δύο πρωταθλήτριες της κωπηλασίας ενώνουν τις δυνάμεις, την εμπειρία και τη θέλησή τους και ξεκινούν μία κοινή πορεία προς το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Χριστίνα Μπούρμπου, που μετρά ήδη μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την εξαιρετική πέμπτη θέση στον τελικό της δικώπου με την Μαρία Κυρίδου, και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, που έχει ήδη ένα παλμαρέ γεμάτο μετάλλια, έδωσαν ήδη τον πρώτο τους αγώνα.

«Μπορώ να πω πως από την πρώτη φορά που μπήκαμε μαζί, η βάρκα πήγαινε πολύ ωραία και πιστεύω πως είναι επειδή και οι δύο θέλαμε να «φτιάξουμε» μία βάρκά που να είναι γρήγορη. Οπότε ταιριάξαμε κατευθείαν. Βέβαια, είχαμε και προϊστορία γιατί ταιριάζουμε και σαν χαρακτήρες και αυτό βοήθησε πάρα πολύ», εξηγεί η Μπούρμπου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ και η Αναστασιάδου συμπληρώνει: «Αρχικά πηγαίναμε πολύ επειδή και οι δύο το θέλαμε και οι δύο πολύ. Από την άλλη εγώ είμαι μία αθλήτρια που τραβούσα διπλά κουπιά και το μεγάλο κουπί μου είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά ακολουθώντας την Χριστίνα πιστεύω πως τα έχω καταφέρει πολύ καλά».

Η αισιοδοξία που δείχνουν και οι δύο δημιουργεί προσδοκίες, κάτι που επίσης βασίζεται και στις ικανότητές τους τις οποίες έχουν δείξει αρκετές φορές. Το πλήρωμα Αναστασιάδου-Μπούρμπου είναι έτοιμο για γρήγορες κούρσες που θα οδηγήσουν, εν τέλει, στο Παρίσι:

«Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη γιατί βλέπω καθημερινή βελτίωση, που είναι κάτι που θέλω να βλέπω σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και… θα δείξει», εξηγεί η Μπούρμπου και η Αναστασιάδου τονίζει πως ο μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιακή πρόκριση: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση, προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά γι’ αυτή και ως τώρα πιστεύω πως τα έχουμε πάει πολύ καλά. Έχουμε ένα κύπελλο στο οποίο θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και που μπορεί να βρεθεί η βάρκα μας αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι αυτό και το τελικό μας αποτέλεσμα, αυτό θα το δούμε τον Σεπτέμβριο».

 mpourmpou anastasiadou

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς, αναφέρουν: «Έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές για τους Ολυμπιακούς και πιστεύω πως είναι έτοιμη και σωματικά και ψυχολογικά (σ.σ. η Αναστασιάδου) και εμένα θα με έκανε πολύ ευτυχισμένη να μπορέσουμε να πάμε μαζί», λέει η Μπούρμπου και η Αναστασιάδου συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι πως το έχω στο μυαλό μου, είναι αυτό που θέλω περισσότερο απ’ όλα. Το να είμαι με τη Χριστίνα είναι ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ, γιατί είναι μία αθλήτρια φτασμένη που έχει ήδη πάει μία φορά σε Ολυμπιακούς, οπότε μαθαίνω πράγματα και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι δυο τους έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε διεθνή αγώνα καθώς στο Παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης, όπου και κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό με την τρίτη επίδοση.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]