Τα κορυφαία ονόματα της πάλης στην Ινδία, με πρωτοπόρο την Βινές Φογκάτ, έχουν ξεσηκωθεί και έχουν ενωθεί, για να γίνουν μία γροθιά απέναντι στην κακοποίηση που έχει υφισταθεί σε πολλά νέα κορίτσια που φιλοδοξούσαν να γίνουν πρωταθλήτριες της πάλης. Όμως, η κατάσταση φτάνει στα άκρα καθώς ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μπριχ Μπουσάν Σαράν Σινγκ, πρότεινε να περάσουν όλοι από ανιχνευτή ψεύδους: εκείνος και όσοι τον κατηγορούν. Μάλιστα τονίζει πως αν συμφωνήσουν οι παλαιστές θα καλέσει όλους σε Συνέντευξη Τύπου και εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.
Οι παλαιστές, χωρίς να διστάσουν ούτε λεπτό, εξήγησαν πως έχουν δεθχεί ήδη την πρόταση να υποβληθούν όλοι σε ορό της αλήθειας (narco test, κατά το οποίο μία συγκεκριμένη ουσία εμβολιάζεται στο άτομο και, όπως λέγεται, το άτομο τότε χάνει την ικανότητά του να πει ψέματα) και μάλιστα πρότειναν να γίνει αυτό σε live μετάδοση στην τηλεόραση. «Ολοκληρή η χώρα γνωρίζει την βαρβαρότητά του απέναντι στα κορίτσια αυτού του κράτους», λένε.
Η φωνή της Βινές Φογκάτ έχει φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο: «Πως περιμένετε να βγουν μπροστά οι γυναίκες ενώ αυτές θα στοχοποιηθούν;»
Η Βινές Φογκάτ, η πρωταθλήτρια της πάλης και συναθλήτρια της Μαρίας Πρεβολαράκη, είναι αυτή που ξεκίνησε την επανάσταση, την έφερε στο φως, φώναξε δημόσια για όσα συμβαίνουν και ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα ξεπερνώντας τον φόβο της και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.
«Τι άλλο μπορώ να κάνω; Πού αλλού μπορώ να πάω; Τι θα κάνουν; Θα μας κάνουν κακό;», αναρωτιέται κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ESPN και συνεχίζει: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους για το έθνος. Ακόμη και η δική μας θυσία θα μείνει στην ιστορία ως οι αθλητές που πήραν θέση για να σώσουν τον αθλητισμό στη χώρα. Ποιος ξέρει, αυτό μπορεί να επιφέρει μια θετική αλλαγή στον αθλητισμό. Αν ο αθλητισμός βελτιωθεί εξαιτίας ενός αθλητή, τότε υπάρχει μεγαλύτερο μετάλλιο από αυτό; Η νίκη σε αυτή τη μάχη δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από ένα μετάλλιο.
«Κανείς δεν μας έχει δώσει μια σαφή απάντηση ή δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ο καθένας θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του. Δεν ξέρουμε καν ποιος διευθύνει την ομοσπονδία. Όσοι βρίσκονται στο σύστημα τον βοηθούν [τον πρόεδρο Μπριχ Μπουσάν Σαράν Σινγκ]. Οι κλέφτες προσπαθούν να προστατεύσουν έναν από τους δικούς τους. Πόσους ακόμα ανθρώπους πρέπει να πολεμήσουμε; Δεν ξέρουμε καν», δηλώνει η ίδια.
«Τόσες πολλές γυναίκες παλαιστές με κάθισαν και μου είπαν το είδος της παρενόχλησης που έπρεπε να υποστούν. Αλλά δεν μπορούν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν γι' αυτό, γιατί τότε θα τους συμπεριφερθούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Πώς περιμένετε να βγουν μπροστά όταν είναι αυτές που θα στοχοποιηθούν; Έτσι λειτουργεί το σύστημα», εξηγεί με οργή η Φογκάτ που δεν έχει αφήσει ούτε για ένα λεπτό τον αγώνα της ενάντια σε ένα σύστημα κακοποίησης.
Η ίδια έχει οργανώσει έναν «στρατό» αθλητών, ώστε όλοι μαζί να φέρουν την απαραίτητη αλλαγή: «Ως αθλητές, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά μπορούμε πάντα να πιέσουμε, σωστά; Τότε θα έχουμε την ικανοποίηση ότι κάναμε κάτι καλό για τον αθλητισμό».