stamatia scarvelis
28/04/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Νέα αρχή για την Σκαρβέλη: «Νιώθω πολύ καλά με την προπόνησή μου, είμαστε αισιόδοξοι»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας, Σταματία Σκαρβέλη, άλλαξε προπονητή για να βρεθεί στο γκρουπ της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Μπρουκ Άντερσεν, ενώ συνεχίζει το κυνήγι των 70 μέτρων και τη σταθεροποίηση σε αυτή την επίδοση.

Η αθλήτρια των ρίψεων που ζει στις ΗΠΑ, Σταματία Σκαρβέλη, έκανε μία σημαντική αλλαγή στην αθλητική της καριέρα διακόπτοντας τη συνεργασία της με τον προπονητή των ρίψεων, που έχει βάση την Αθήνα, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου. Από τον Νοέμβριο του 2022, προπονείται με τον Νάθαν Οττ ο οποίος προπονεί την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Όρεγκον το περασμένο καλοκαίρι και εξαιρετικά ταλαντούχα Αμερικανίδα σφυροβόλο, Μπρουκ Άντερσεν.

«Νιώθω πολύ καλύτερα πλέον με την προπόνησή μου. Χρειάζεται καιρός για να μπορέσουν όλα να βρουν τη σειρά τους. Αυτοί οι πρώτοι αγώνες μου είναι λίγο πιο δύσκολοι δηλαδή. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το πιο σημαντικό κομμάτι, που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», είπε η Σκαρβέλη μιλώντας στο GWomen.

Στους πρώτους δύο αγώνες της η Σκαρβέλη έδειξε βελτίωση και μας έκανε να περιμένουμε ακόμη περισσότερα καθώς στον πρώτο της αγώνα έριξε 67μ. και στον δεύτερο, στα Drake Relays, έριξε 69.57μ. για να δείξει πως τα 70μ. δεν είναι καθόλου μακριά.

Πλέον θα περνά σημαντικά περισσότερο χρόνο στις ΗΠΑ, ώστε να βρίσκεται κοντά στον προπονητή της, και όπως δήλωσε θα βρεθεί στην Ελλάδα λίγο πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων ενώ αργότερα θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έχει κερδίσει τέσσερις φορές (2018, 2019, 2021, 2022).

H πρωταθλήτρια με την ελληνική καταγωγή που αγωνίζεται για τα ελληνικά χρώματα, έχει ρεκόρ 71.43μ. από τον περσινό Μάιο ενώ με σταθερές βολές στα 69μ. και 70μ. είχε καταφέρει αν βρεθεί και στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο. Στόχος της ρίπτριας είναι να καταφέρει το ίδιο και να μπορέσει να προκριθεί και στους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]