Η 4η θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ήταν η «πρόγευση» για το νταμπλ που τελικά ακολούθησε στο Ευρωπαϊκό για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Το ξαφνικό σοκ όμως από το τέλος της συνεργασίας με τον προπονητή με τον οποίο έφτασε στην κορυφή, άλλαξε άρδην τα πράγματα, όχι όμως και τους στόχους της.
Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια, πάει στη Βουδαπέστη με νέο προπονητή (τον Αυστραλό Μπρετ Βάλανς), αλλά και πάλι με το βλέμμα στο βάθρο. Μια αποστολή που θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού από την μία υπάρχει η υψηλή πίεση (για πρώτη φορά ίσως), ώστε να επιβεβαιώσει το status της στο αγώνισμα και από την άλλη, είναι μία χρονιά όπου γίνονται εκπληκτικές επιδόσεις τόσο από τις Κινέζες, όσο και από την κάτοχο του τίτλου σε 20αρι και 35αρι, Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν, όσο και από την Ισπανίδα Πέρες. Αυτές, μαζί με την Αντιγόνη είναι οι βασικές υποψήφιες για τα μετάλλια στο 20αρι, ενώ και στο 35αρι οι ίδιες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.
Η Ντρισμπιώτη από τον περασμένο χειμώνα επιχείρησε το μεγάλο βήμα και πήγε στην Αυστραλία για προετοιμασία, μαζί με το γκρουπ που Μπρετ Βάλανς, εκ των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο. Η συνεργασία ευδοκίμησε και αποφασίστηκε να μείνουν μαζί ως το Παρίσι, όπου εκεί η Αντιγόνη ίσως κλείσει την καριέρα της, ευελπιστώντας σε ένα μετάλλιο κι εκεί.
Οι δυσκολίες στο 20αρι και η πρόκληση στο 35αρι
Στην Βουδαπέστη, όπου εστιάζει αυτή τη στιγμή, θέλει να στείλει και ένα μήνυμα πως και φέτος θα πρέπει να την υπολογίζουν καλά. Σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό, στο Παγκόσμιο θα ξεκινήσει με το 20αρι, στο οποίο δεν πάει ως φαβορί. Το αντίθετο μάλιστα, ένα μετάλλιο θα είναι μία μίνι έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς το (πανελλήνιο) ρεκόρ της, αλλά και τις επιδόσεις των αντιπάλων της. Ομως, με βάση την εικόνα της και την σταθερότητά της, δείχνει ικανή να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εκεί που το μετάλλιο είναι «γρίφος», είναι στο 35αρι, που θεωρητικά είναι το δυνατό της αγώνισμα. Αποτελεί γρίφο γιατί φέτος δεν έχει κάνει αγώνα στην απόσταση, αν και θεωρητικά μοιάζει πιο λογικό να διεκδικήσει εκεί ένα μετάλλιο. Είναι ένα αγώνισμα που η τακτική θα παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο και πέρυσι ήταν αυτό το στοιχείο που της έδωσε τα δύο χρυσά. Με την εμπειρία που έχει, ευελπιστεί να της δώσει το πλεονέκτημα και να είναι μία από αυτές που θα ανέβει στο βάθρο με τα μετάλλια.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάει στην Ουγγαρία, χωρίς να έχει 35αρι στα πόδια της, ενώ στο 20αρι έχει την 10η επίδοση ανάμεσα στις συμμετέχουσες.
Και στις δύο περιπτώσεις, για να είναι στο βάθρο θα πρέπει να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ ή να είναι κοντά σε αυτό, αν όντως πάνε σε κούρσα τακτικής και οι υπόλοιπες (κάτι που την βολεύει) και όχι επιδόσεων. Εχει αποδείξει προ πολλού πως η ηλικία της δεν αποτελεί εμπόδιο ή όριο. Η τακτική της και το πείσμα της είναι αυτό που θα κρίνει το μέχρι πού θα φτάσει στην κατάταξη των δύο τελικών.