ελινα τζενγκο
23/08/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Τζένγκο στο GWomen: «Δεν προσέχω την Ελίνα, μετά το ευρωπαϊκό το άγχος έπιασε ταβάνι» (vid)

Πηνελόπη Γκιώνη

Δακρυσμένη αλλά απόλυτα συνειδητοποιημένη πως το άγχος της την οδήγησε στο να μην προσέχει τον εαυτό της, η Ελίνα Τζένγκο δηλώνει πως έχει προσθέσει ένα μεγάλο βάρος στον εαυτό της μετά το χρυσό ευρωπαϊκό στο Μόναχο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΙΩΝΗ

Με δάκρυα στα μάτια, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για το άγχος που βιώνει μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η ρίπτρια της Team Future της Bwin που ακόμη δεν έχει κλείσει ούτε τα 21 της, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Μιλώντας στο Gazzetta και το GWomen, εξήγησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα ήταν το άγχος της. Το άγχος που προσέθεσε η ίδια στον εαυτό της, σαν ένα έξτρα βαρίδιο στην ίδια βαριά προσπάθεια που κάνει, καθώς η μεγάλη φιλοδοξία της και το ταλέντο της την κάνουν να κρίνει αυστηρά τον εαυτό της και άρα να μη δικαιολογεί καμία κακιά μέρα.

Σήμερα, όμως, ήταν μία κακιά μέρα για την ίδια και ξέσπασε σε κλάματα, εξηγώντας πως δεν προσέχει αρκετά τον εαυτό της:

«Η αλήθεια είναι ότι το πίστευα πάρα πολύ γι’ αυτόν τον αγώνα, ένιωθα έτοιμη και οι προπονήσεις πήγαιναν καλά, ιδίως πριν τις τελευταίες βολές που κάναμε.

Κλαίω γιατί έχει βγει όλη η πίεση της χρονιάς και όλο αυτό ήρθε και έσκασε τώρα, έφαγα τα μούτρα μου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μούτρα μου.

Πέρυσι, μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, την αποτυχία, ήρθε μία επιτυχία οπότε ευελπιστώ πως μετά από αυτή την αποτυχία θα έρθει η επιτυχία ξανά.

Νομίζω πως χρειάζομαι λίγη ξεκούραση, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ του χρόνου.

Το άγχος ήταν το Νο1 πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως φέτος, όλη τη χρονιά, άφησα το άγχος να με επηρεάσει. Νομίζω πως μετά το ευρωπαϊκό που κέρδισα πέρυσι, το άγχος έπιασε ταβάνι. Θα το ξεπεράσω, μαζεύω τις εμπειρίες μου και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Αυτό το παθαίνουν πολλοί αθλητές, όταν παίρνουν ένα μετάλλιο θέλουν να είναι top, στην κορυφή. Δεν το πετυχαίνουν όλοι αυτό.

Εμένα το άγχος μου με έχει φάει, δεν προσέχω την Ελίνα και βγαίνουν αυτά τα αποτελέσματα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο στο GWomen:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]