pesiridou
12/01/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ελισάβετ Πεσιρίδου: Να τριτώσει το... καλό με τη συμμετοχή στο Παρίσι 2024

Πηνελόπη Γκιώνη

Για την Ελισάβετ Πεσιρίδου τα εμπόδια είναι η ζωή της όλη, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Υπερβαίνοντάς τα, θα προσπαθήσει να βρεθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της καριέρας της.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο αγώνισμα των εμποδίων στην Ελλάδα και μέσα στην τελευταία δεκαετία, ήταν λίγες οι φορές που δεν εκπροσώπησε τη χώρα στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού. Από την αρχή της καριέρας της, είχε βάλει στόχο τη συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της καριέρας της.

Ωστόσο, δεν έχει φτάσει εύκολα στο σήμερα. Αντιθέτως. Παρ’ ότι το αφήγημα του πρωταθλητισμού είναι γνωστό, οι πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρωταθλητές του στίβου στην Ελλάδα αλλά και γενικά δεν αναγνωρίζονται πάντα. Η Πεσιρίδου, έχει ταλαιπωρηθεί συχνά από τραυματισμούς που της έχουν κοστίσει τις επιδόσεις που θα ήθελε να έχει όμως τώρα είναι υγιής και έτοιμη να επιδιώξει τις εμφανίσεις για τις οποίες προπονείται.

«Από την περασμένη αγωνιστική σεζόν είμαι απογοητευμένη γιατί έτρεξα καλά και τελικά δεν ήμουν πουθενά. Έδειξα έναν καλό εαυτό και παρόλα αυτά δεν κατάφερα να είμαι στον αγώνα στόχο. Ήταν μεγάλη η πικρία. Φέτος θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν τρέξω καλά θα έρθει και το καλό.

Αν η σεζόν του κλειστού στίβου πάει καλά, τρέξω ικανοποιητικά και μπορώ να διεκδικήσω κάτι καλό θα ήθελα να είμαι παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο κλειστός θα με βοηθήσει στις κούρσες του ανοιχτού στίβου. Μπορεί να είμαι έμπειρη αθλήτρια όμως πρέπει να βελτιωθώ σε κάποια τεχνικά θέματα. Όπως για παράδειγμα στα περάσματα στα πρώτα τρία εμπόδια! Με στοιχειώνει αυτό και φέτος δώσαμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι. Αν βελτιωθώ εκεί είναι σίγουρο ότι θα πάει καλά και ο ανοιχτός στίβος» είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, συνέχισε εξηγώντας πως το επίπεδο στο αγώνισμά της είναι πολύ υψηλό και τόνισε πως η συμμετοχή της στις ερχόμενες διοργανώσεις του 2024 είναι ο στόχος που έχει βάλει για τη χρονιά. Να βρεθεί δηλαδή στο πέμπτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους τρίτους Ολυμπιακούς της καριέρας της:

«Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα έχει τρελά υψηλό επίπεδο, θα είναι σκληρή διοργάνωση. Για μένα είναι μια πρόκληση, αν καταφέρω και προκριθώ θέλω να αρπάξω την ευκαιρία.

Ειλικρινά στην αρχή της καριέρας μου δεν στόχευα σε μετάλλια. Ήξερα ότι δεν μπορώ να τρέξω 12.50 για να είμαι μέσα στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου όμως ήταν να πάω σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και να είμαι μια διαχρονική αθλήτρια. Είναι πρόκληση για μένα, λοιπόν, να φτάσω στην συμμετοχή μου σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πεσιρίδου στο GWomen: «Με τρελαίνει ο χαμός που γίνεται για το ποδόσφαιρο, ας γίνει το ίδιο και για τον στίβο»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]