tatiana_gkoysin_kleistos
26/02/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Γκούσιν στο GWomen: «Θα είμαι ενάντια σε γίγαντες στο Παγκόσμιο αλλά θα το απολαύσω»

Πηνελόπη Γκιώνη

Με 11 ακόμη κορυφαίες υψίστριες, η Τατιάνα Γκούσιν θα φροντίσει να απολαύσει τον αγώνα της στο ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου), όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Τατιάνα Γκούσιν θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και μάλιστα μέσα σε μία σεζόν που έχει πάει εξαιρετικά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ύψους θα βρεθεί ανάμεσα σε αθλήτριες που έχει παρακολουθήσει πολλάκις να αγωνίζονται σε μεγάλους τελικούς και τώρα θα γίνει μία από αυτές.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έχει καταφέρει να δείξει μεγάλη σταθερότητα στα άλματα γύρω από το 1.90μ, έχοντας φετινό ρεκόρ 1.91μ και έχοντας υπερβή το 1.90μ στους τέσσερις από τους έξι αγώνες που έχει ήδη δώσει το 2024. Η Γκούσιν σχεδόν κάθε χρόνο κάνει άλματα στο 1.90μ η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή αφού σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της το 2023, έχει δημιουργήσει μία αρκετά καλή βαθμολογία στο ranking, η οποία ελπίζει να τη «στείλει» στο Παρίσι 2024.

Ως τότε, όμως, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έναν αγώνα ελίτ επιπέδου, στον κλειστό στίβο που τόσο λατρεύει και σε μία αρένα που πιθανότατα θα είναι γεμάτη κόσμο -πράγμα που επίσης λατρεύει- και θα επιδιώξει να το ευχαριστηθεί στο έπακρο χωρίς να έχει στο μυαλό της απαραίτητα την επίδοση, όπως εξηγεί μιλώντας στο GWomen:

«Είναι αλήθεια πως λατρεύω τον κλειστό αλλά και τον κόσμο. Ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ γιατί είναι ένας αγώνας που έβλεπα από την τηλεόραση ή από τις κερκίδες ή από τον καναπέ συνήθως, έναν τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου και τώρα θα είμαι εκεί.

Θα είμαι ενάντια στους γίγαντες αλλά και σε αθλήτριες που θαυμάζω και πάντα ήθελα να αγωνιστώ μαζί τους. Είναι «τρομακτικό» αλλά σίγουρα θα πάω να το απολαύσω και θα τα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Ο κλειστός φέτος, πραγματικά, έχει πάει πάρα πολύ καλά και αυτό που θέλω είναι να κάνω άλλη μία όμορφη εμφάνιση, να την ευχαριστηθώ και πραγματικά ό,τι βγει».

Το Παγκόσμιο στη Γλασκόβη θα είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χρονιάς για την 30χρονη άλτρια του ύψους, καθώς μπροστά της βρίσκεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου αλλά και ο μεγάλος στόχος: οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Γκούσιν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, αφού είναι στο Νο16 από τις 32 αθλήτριες που προκρίνονται για τους Ολυμπιακούς ενώ εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τη σεζόν της, φαίνεται σχεδόν απίθανο να μείνει εκτός πρόκρισης.

«Για το καλοκαίρι το πλάνο είναι το ίδιο με τον κλειστό, να συμμετάσχω σε καλούς αγώνες έτσι ώστε να παραμείνω στο ranking γιατί το 1.97μ που είναι το όριο δυστυχώς είναι λίγο μακριά. Αλλά θέλω να κυνηγήσω άλματα τα οποία είναι πάνω από το 1.90μ έτσι ώστε να είμαι ξανά σταθερή και να κερδίσω μία θέση στην ομάδα», δηλώνει η Γκούσιν λίγο πριν ταξιδέψει για τον πρώτο στόχο του 2024.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]