εμμανουηλιδου πολυνικη κλειστος στιβος
27/02/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Ρεκόρ και ημιτελικό θέλει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Πηνελόπη Γκιώνη

Πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου χωρίς φόβο ή άγχος αλλά μόνο ανυπομονησία. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι έτοιμη να σπριντάρει προς το ρεκόρ στο στάδιο της Γλασκόβης και να ευχαριστηθεί κάθε στιγμή.

Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών όμως η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έχει βάλει σκοπό να εδραιωθεί ως μέλος της ελληνικής αποστολής και να φορέσει όσες περισσότερες φορές μπορεί το εθνόσημο. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 60μ, θα συμμετάσχει στο πρώτο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου) και έχοντας βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ ήδη μία φορά φέτος (7.24) σκοπεύει να το κάνει ξανά στην Emirates Arena.

Η νεαρή σπρίντερ έχει δείξει πως έχει άγνοια κινδύνου και πως στις μεγάλες διοργανώσεις ανταποκρίνεται χωρίς φόβο ή άγχος, ένα χαρακτηριστικό που είναι πολύτιμο για τους μεγάλους αθλητές. Με αυτή την ορμή και ενώ είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε κάθε επόμενο στόχο της, η Εμμανουηλίδου θα ταξιδέψει για τη Γλασκόβη έχοντας στόχο πρώτα απ’ όλα να ευχαριστηθεί τον αγώνα της.

Όπως δήλωσε η Ελληνίδα σπρίντερ, μιλώντας στο GWomen, έχει μόνο ανυπομονησία για τη συμμετοχή της και πως ο στόχος της είναι μία τέλεια εκκίνηση που θα την οδηγήσει σε ένα νέο ατομικό ρεκόρ:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω σε μια ακόμη παγκόσμια διοργάνωση. Το Παγκόσμιο της Γλασκόβης δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό μας, αλλά νιώθω υπέροχα που θα τρέξω με τις κορυφαίες του κόσμου. Δεν έχω καθόλου άγχος ανυπομονώ για την στιγμή που θα βρεθώ στον βατήρα.

Έχω τρέξει με τις περισσότερες αθλήτριες που συμμετέχουν και ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Θα είμαι ευχαριστημένη με μια τέλεια εκκίνηση, ένα ατομικό ρεκόρ και πρόκριση στον ημιτελικό».

O στόχος της πρόκρισης στον ημιτελικό για την Εμμανουηλίδου είναι ρεαλιστικός, αν υπολογίσουμε το ατομικό (και φετινό) ρεκόρ της. Το 2022 στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου ο ημιτελικός είχε κλείσει στα 7.30 και αν η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου, που βρίσκεται στο Νο29 από τις 58 συμμετέχουσες στο αγώνισμα με βάση τα φετινά ρεκόρ, καταφέρει να τρέξει το ρεκόρ της (7.24) ή γρηγορότερα από αυτό, τότε πιθανότατα θα έχει μία θέση στις 24 του τελικού.

Στα 20 της, η «χάλκινη» στο 200άρι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23, θα έχει βρεθεί σε όλες τις κορυφαίες, διεθνείς διοργανώσεις στίβου εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα και αυτό της το όνειρο μιας και το Παρίσι 2024 είναι μόλις πέντε μήνες μακριά. Η 20χρονη πρωταθλήτρια έχει ήδη στο μυαλό της το πλάνο της χρονιάς:

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή και θα τα δώσω όλα για να παρευρεθω φέτος στο Παρίσι. Η προετοιμασία μας και το πλάνο μας έχει σχεδιαστεί και για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Ο σχεδιασμός είναι να τρέξω και 100 και 200μ. Άλλωστε έχω ήδη τα όρια για την Ρώμη. Το ίδιο αισιοδοξούμε για το Παρίσι. Το βασικό είναι να μείνω μακριά από τραυματισμούς».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]