melina robert michon1
11/03/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν: Από το 2001 ως το σήμερα, μερικά μετάλλια δρόμος

Πηνελόπη Γκιώνη

Ενα ακόμη ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων ολοκληρώθηκε με βροχές, καταιγίδες, ανέμους και αρκετές δυσκολίες για όλους και όλες. Όμως, ένα πράγμα έμεινε σταθερό: η θέση της Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν στο βάθρο της δισκοβολίας γυναικών.

Βρέξει, χιονίσει η Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν θα είναι στο βάθρο. Στο ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων που διεξήχθη στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, οι συνθήκες δεν ήταν καλές αφού είδαμε τον καιρό να αλλάζει έντονα και συχνά ενώ κυρίως την πρώτη μέρα η καταρρακτώδης βροχή και οι πολύ ισχυροί άνεμοι έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των αθλητών/τριών. Παρ’ όλα αυτά, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν και μοιράστηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε αγωνίσματος και κατηγορίας. Ανάμεσά τους και η Μελίνα Ρομπέρτ Μιχόν.

Η Γαλλίδα δισκοβόλος οδεύει προς τους έβδομους (!) Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, αφού έχει ξεκινήσει την πορεία της στη διοργάνωση από το 2000 και τα 21 της. Στα 44 της δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να προσπαθεί και να δείχνει πως καμία σημασία δεν έχει η ηλικία. Στο κύπελλο της Λεϊρία, τώρα, ανέβηκε ξανά στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 62.46μ. Αυτό το μετάλλιο είναι το έβδομό της στη διοργάνωση ενώ από όσες φορές έχει συμμετάσχει στο κύπελλο μόνο δύο δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο. Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων το έχει κατακτήσει το 2001, δηλαδή 23 χρόνια πριν.

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Ρίο δεν συνεχίζει απλά να συμμετέχει σε αγώνες αλλά δίνει αγώνες όπως έκανε όταν ήταν νεότερη και μάλιστα δίνει το παρών σε πολλούς αγώνες κάθε χρόνο αφού ήδη έχει κάνει τρεις αγώνες για το 2024 ενώ το 2023 έδωσε 17 αγώνες.

Στην καριέρα της έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας 69 φορές και έχει 42 εθνικούς τίτλους, σε εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα ρίψεων!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]