rotaru_kottman
25/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ροτάρου Κόττμαν στο GWomen: «Θα ξαναέρθω του χρόνου στον Πειραιά, τη λατρεύω την Αθήνα»

Πηνελόπη Γκιώνη

Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 6.94μ ολοκλήρωσε την εμφάνισή της στο Piraeus Street Long Jump η Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, η μεταλλιούχος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου του 2023, και υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει ξανά στην Αθήνα και το συγκεκριμένο μίτινγκ.

Μόλις λίγα εκατοστά χώριζαν τη Ρουμάνα πρωταθλήτρια του μήκους, Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, από το φράγμα των 7 μέτρων στο αγώνισμα όταν στο Piraeus Street Long Jump πήδηξε 6.94μ στην τελευταία της προσπάθεια. Η «χάλκινη» στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη, βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα και αγωνίστηκε σε ένα μίτινγκ που όπως τόνισε της αρέσει αρκετά αφού ο κόσμος είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και η ατμόσφαιρα πάντα την παρακινεί να κάνει μεγάλα άλματα.

Έτσι κι έγινε την Κυριακή 23 Ιουνίου στον Πειραιά, αφού η Ροτάρου Κόττμαν κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στην έκτη της προσπάθεια και ενώ πάτησε λίγο πίσω στη βαλβίδα, προσγειώθηκε στα 6.94μ (1.7) Αυτή η επίδοση είναι η τρίτη καλύτερη στον κόσμο για φέτος, μετά από δύο επτάμετρες (Τάρα Ντέιβις και Μαλάικα Μιχάμπο) ενώ δείχνει πως η Ροτάρου βρίσκεται και φέτος σε εξαιρετική κατάσταση για μεγάλα άλματα.

Αφού έκανε το μεγάλο άλμα της, Γιώργος Πομάσκι και Ρόμπερτ Εμιγιάν που βρίσκονταν στις κερκίδες πανηγύρισαν έξαλλα μαζί της ενώ αμέσως πήγε κοντά της και ο Μίλτος Τεντόγλου για να τη συγχαρεί και να συζητήσουν το εξαιρετικό άλμα της.

rotaru tentoglou

Η ίδια, λίγο μετά τον αγώνα της, μίλησε στο GWomen για τον αγώνα της στο Piraeus Street Long Jump, την αγάπη της για την Ελλάδα αλλά και τη θέλησή της να επιστρέψει του χρόνου στον ίδιο αγώνα και να κάνει 7 μέτρα:

«Ήταν τέλειο άλμα και μάλιστα στην τελευταίο προσπάθεια, όπως έγινε στη Βουδαπέστη (σ.σ. το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2023). Ήταν φοβερά, ήταν ένα καταπληκτικό άλμα, μου άρεσε πάρα πολύ. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ να αγωνίζομαι εδώ, πέρυσι έκανα επίσης το καλύτερό μου άλμα στο τέλος αλλά αυτή τη φορά ήταν… ουάου! Καλύτερα από τέλεια.

Το κοινό είναι πολύ κοντά μας (στον διάδρομο) και διασκεδάζουν με κάθε άλμα, πανηγυρίζουν για κάθε αθλητή είναι μαζί τους, η μουσική είναι καλή και κάθε φορά παίζει τέλεια τραγούδια, που το λατρεύω αυτό. Και, βέβαια, αυτός ο υπερυψωμένος διάδρομος είναι γρήγορος.

Του χρόνου θα έρθω ξανά εδώ σίγουρα γιατί μου αρέσει αυτός ο αγώνας, λατρεύω την Ελλάδα γενικά, τον ελληνικό ήλιο και πραγματικά διασκεδάζω στην Αθήνα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]