katerina_stefanidi
01/07/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη στο GWomen: «Να κάνω όσα περισσότερα άλματα γίνεται στο Παρίσι»

Πηνελόπη Γκιώνη

Λίγο πριν την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και μετά από την πανελλήνια νίκη της, η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο GWomen σχετικά με τον αγώνα στο Βόλο αλλά και τις βλέψεις της για το Παρίσι.

Με 4.55μ η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και για μία ακόμη χρονιά επιβεβαίωσε πως είναι η κορυφαία άλτρια του επί κοντώ στη χώρα και μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Η Στεφανίδη, που πριν από μερικές εβδομάδες, κατέκτησε το 12ο μετάλλιό της σε διεθνές επίπεδο όταν πήρε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, ετοιμάζεται για την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο GWomen μετά από τον αγώνα της και εξήγησε πως θα εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ώστε να δουν αν θα κάνουν άλλους αγώνες πριν το Παρίσι: «Δεν έκανα δοκιμαστικά άλματα πριν τον αγώνα, οπότε δεν βγήκε αυτό που θέλαμε. Μέσα στον αγώνα το πόδι μου το αισθάνθηκα πολύ καλύτερα από τη Ρώμη (σ.σ. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), που είναι και λογικό γιατί στη Ρώμη δύο μέρες πριν τον τελικό είχαμε προκριματικό. Με πόνεσε πολύ λίγο αλλά γενικά ήταν όλα καλά και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε με αγώνες.

Θα ήθελα ιδανικά να πάω την άλλη Κυριακή στο Χένγκελο, έχει μετά και δύο Diamond League αλλά το σκέφτομαι γιατί θα ήταν ίσως μία καλή ιδέα να κάτσουμε στα αυγά μας… Γιατί εκτός του ότι είναι ένα μεγάλο φορτίο να ταξιδέψεις και να κάνεις έναν αγώνα, είναι και το ταξίδι από μόνο του δύσκολο. Οπότε δίνω και την πιθανότητα να μην αγωνιστώ άλλο ως το Παρίσι, θα το κοιτάξουμε».

Έπειτα, η Στεφανίδη μίλησε και για τις σκέψεις της σχετικά με τον αγώνα στους Ολυμπιακούς τονίζοντας ξανά πως δεν θέτει στόχους καθώς δεν θέλει να βάλει όρια σε όσα μπορεί να πετύχει και φέτος:

«Για το Παρίσι θα πω αυτό που είχα πει και στη Ρώμη. Δεν βάζω στόχους φέτος. Γιατί καμιά φορά όταν βάζω στόχους, πολλές φορές τους πετυχαίνω αλλά σταματάω εκεί ενώ θα μπορούσα να πάω και παραπάνω. Αυτό που θα ήθελα είναι να κάνω όσα περισσότερα άλματα γίνεται. Σαφώς κοιτάμε πάντα να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πρώτα να μπούμε στο τελικό.

Γενικά, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το επί κοντώ γυναικών είναι τόσο ανοιχτό που μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον 8 κοπέλες που μπορούν να καταλήξουν στα μετάλλια. Το θέμα πια είναι ποιος θα φτάσει εκεί υγιής, που εγώ είμαι σε μια κόκκινη γραμμή ας πούμε, και έπειτα ποιος θα μπορέσει να αγωνιστεί καλά εκείνη τη μέρα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]