anna_hall
04/07/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Άννα Χολ: Με πνευματική ασπίδα το ημερολόγιό της, για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς

Πηνελόπη Γκιώνη

«Σήμερα θα γίνω Olympian», έγραφε στις σελίδες του αγαπημένου της ημερολογίου η πρωταθλήτρια του επτάθλου Άννα Χολ λίγο πριν πετύχει τον στόχο που αναγκάστηκε να αναβάλει για τρία χρόνια λόγω του τραυματισμού της. Εκείνο το ημερολόγιο έγινε η πνευματική της ασπίδα για να καταφέρει να φτάσει στο σήμερα.

Οι σελίδες στις οποίες έγραφε πως το 2021 θα γίνει για πρώτη φορά Olympian, τσαλακώθηκαν για πάντα όταν στα αμερικανικά trials του στίβου και ενώ διεκδικούσε τη θέση της στην ολυμπιακή ομάδα, χτύπησε σε ένα εμπόδιο, έπεσε και έσπασε το πόδι της. Όλη η δουλειά που είχε κάνει η Αμερικανίδα επταθλήτρια, Άννα Χολ, έμεινε αποτυπωμένη μόνο στις γραμμές του ημερολογίου της. Η Χολ γύρισε σελίδα και ξεκίνησε να γράφει τους νέους στόχους της.

Λέξη-λέξη έχτιζε την πνευματική ασπίδα της, την αναγκαία πανοπλία που χρειαζόταν για τη μεγάλη πρόκληση που ακολουθούσε. Θα χρειαζόταν να περιμένει τρία ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τη θέση της στους Ολυμπιακούς, να προπονείται κάθε μέρα με υπομονή και χωρίς να χάνει τον στόχο της, να παραμένει συγκεντρωμένη. Το ημερολόγιό της γνώριζε μόνο τις σκέψεις της.

Κακές μέρες, μέρες που δεν μπορούσε να συνεχίσει την προπόνηση, άλλες μέρες που ένιωθε έτοιμη να ξεπεράσει τον εαυτό της αλλά αυτό δεν γινόταν, μέρες που ένιωθε δυνατή αλλά τελικά χρειαζόταν κι άλλο χρόνο. Έξι μήνες πριν τα trials, έκανε επέμβαση στο γόνατο. Έξι μήνες θα ήταν αρκετοί; Θα προλάβαινε να είναι στην καλύτερη φόρμα ή θα έχανε ξανά το όνειρο;

Περίπου 1090 μέρες μετά την πτώση του 2021 και έπειτα από πολλά ακόμη εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει ένιωσε τη δικαίωση, πως όλος αυτός ο κόπος που κατέβαλε άξιζε και πως η θέση της είναι πράγματα ανάμεσα στους κορυφαίους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη θρυλική επταθλήτρια Τζάκι Τζόινερ Κέρσι να την παρακολουθεί από τις κερκίδες του Hayward Field, όπου γίνονταν τα αμερικανικά trials, και να την υποστηρίζει ένθερμα, πως γινόταν να χάσει; Η ίδια πήγε κοντά της και την αγκάλιασε μετά τα 800μ, δίνοντάς της την ευχή να ευχαριστηθεί κάθε στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η οικογένειά της, η ομάδα της οι φίλοι της, συναθλητές της, προπονητές, φαν δάκρυζαν μαζί της όσο η Χολ πάσχιζε να συνειδητοποιήσει πως επιτέλους τα κατάφερε.

Και σε αυτό το πλάνο, ξεχώριζε ένα ημερολόγιο. UNQUIET MIND (ανήσυχο μυαλό) έγραφε στο εξώφυλλο και οι σελίδες του ήταν γεμάτες με τις πιο θορυβώδεις σκέψεις. «Είμαι ακόμη εδώ. Είναι το δικό μου αγώνισμα. Είναι ο δικός μου τίτλος. Είναι η δική μου θέση. Απόδειξέ τους πως κάνουν λάθος», ήταν μερικές από τις σκέψεις της που πέρασε στο χαρτί. Την ημέρα του αγώνα, η πιο βαθιά της επιθυμία γράφτηκε επίσης: «Σήμερα θα γίνω Olympian». Και έγινε.

Η Άννα Χολ θα βάλει στις αποσκευές της το σημειωματάριό της και με όλες τις δυνάμεις που έχει θα κυνηγήσει τον επόμενο στόχο της, το Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]