tzengko
10/08/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Τζένγκο στο Gazzetta: «Δεν γίνεται να φτάσεις ως εδώ και να μην το απολαύσεις, να είμαι συγκεντρωμένη στον τελικό»

Πηνελόπη Γκιώνη

Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη και μία ήρεμη διάθεση, η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο αποκάλυψε στο Gazzetta τους στόχους της για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Το πρώτο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Ελίνα Τζένγκο θα αγωνιστεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες όλου του κόσμου. Η νεαρή πρωταθλήτρια του ακοντισμού, μετά από έναν πολύ καλό αγώνα στον προκριματικό όπου κατάφερε να κάνει νέο φετινό ρεκόρ με 63 μέτρα, ετοιμάζεται να κάνει έναν εξίσου καλό τελικό: «Η αλήθεια είναι πως στον προκριματικό σκεφτόμουν πως ήταν ο τελικός μου. Ήθελα πάρα πολύ να είμαι μέσα, ήθελα να παραμείνω συγκεντρωμένη και νομίζω πως όλη η ατμόσφαιρα, το στάδιο και ο κόσμος με βοήθησαν πάρα πολύ να βγάλω μία καλή επίδοση», είπε η ίδια μιλώντας στο Gazzetta.

O αγώνας της Τζένγκο, που είναι αθλήτρια της Team Future της Bwin, που είναι προγραμματισμένος για σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου στις 20:30, θα διεξαχθεί με ορισμένες εκ των κορυφαίων ως αντίπαλές της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022, έχει στο μυαλό της να απολαύσει τις στιγμές που θα ζήσει εκεί και να διασκεδάσει κάθε της στιγμή μέσα στο γεμάτο Stade de France: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι να το απολαύσω στον τελικό! Δεν γίνεται να φτάσεις μέχρι εδώ και να μην απολαύσεις όλη αυτή την πανέμορφη κατάσταση. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βγάλω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αν είμαι τόσο συγκεντρωμένη όσο ήμουν και στον προκριματικό».

Το ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας του Γιώργου Μποτσκαριώβ είναι 65.81μ και αν κατάφερει να το ισοφαρίσει στη διάρκεια του τελικού, τότε σίγουρα θα βγει απόλυτα ικανοποιημένη από τον αγώνα της ενώ θα έχει καταφέρει και ένα εξαιρετικό πλασάρισμα στον αγώνα, που θα δώσει στην Τζένγκο όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να συνεχίσει να διαπρέπει.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]