Σινιάκοβα και Κρειτσίκοβα σε ματς διπλού
13/11/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Τένις: «Χωρίζει» το θρυλικό ζευγάρι του διπλού, Κρεϊτσίκοβα - Σινιάκοβα

Κώστας Ευθυμιάδης

Οι δύο Τσέχες, κάτοχοι 7 grand slam, αποφάσισαν να διακόψουν την συνεργασία τους από το 2024, καθώς η Σινιάκοβα θέλει να αλλάξει παραστάσεις.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το κορυφαίο δίδυμο του διπλού στο τένις, οι Κατερίνα Σινιάκοβα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, δεν θα συνεχίσουν μαζί το 2024.

Ο λόγος, όπως αποκάλυψαν, είναι γιατί η Σινιάκοβα ήθελε να αλλάξει λίγο παραστάσεις και να ρίξει το βάρος στο απλό.

«Το συζητήσαμε πολύ. Είναι η απόφασή της και την σέβομαι» είπε η Κρεϊτσίκοβα μετά τον αποκλεισμό τους από τον Καναδά στα ημιτελικά του Billie Jean King Cup.

«Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια παύση για του χρόνου. Ηθελα μια αλλαγή. Νομίζω ότι ένα διάλειμμα θα μας κάνει και καλό. Δεν αποκλείω ότι θα παίξουμε και πάλι μαζί. Ισως επιστρέψουμε και πιο δυνατές» σχολίασε η Σινιάκοβα.

Το δίδυμο από την Τσεχία, κατεκτησε μαζί 16 τίτλους, από τους οποίους οι 7 ήταν σε grand slam. Κατέκτησαν και τα τέσσερα μάλιστα, ενώ έφτασαν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά.

Στο Τόκιο πήραν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ως δίδυμο παίζουν μαζί από τα juniors όπου και πάλι το 2013 είχαν κατακτήσει τρία grand slam.
Πρόκειται για τα πλέον πετυχημένα δίδυμα στην ιστορία του αθλήματος, που ωστόσο στο Παρίσι δεν θα υπερασπιστεί του χρόνου τον τίτλο του στους Ολυμπιακούς.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]