alexoglou-pasxalaki

Ελένη Αλεξόγλου-Μυρτώ Πασχαλάκη

Info

Ημερομηνία γέννησης

Αλεξόγλου: 22/01/2010 Πασχαλάκη: 04/04/2008

Άθλημα

Μπιτς βόλεϊ

Προπονητής

Ηλίας Ζωλασταθιάδης

Η Ελένη Αλεξόγλου, αν και μόλις 13 χρονών, έχει καταφέρει να γίνει γνωστή στο χώρο του βόλεϊ, όχι μόνο για το ταλέντο της αλλά και για την υπέρμετρη για την ηλικία ωριμότητα της. Σε ηλικία 8 χρονών, ξεκίνησε προπονήσεις με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη και από τότε μέχρι σήμερα, κάνει κάθε μέρα το δρομολόγιο Λαγκαδάς-Καλαμαριά. Ο coach Ζωλασταθιάδης λάξευσε το ακατέργαστο ταλέντο, επενδύοντας στην αγωνιστική ωριμότητα και την ασταμάτητη ανταγωνιστικότητα της, και το μέλλον της συνεργασίας τους μοιάζει τρομακτικά ελπιδοφόρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Στη σάλα, παίζει βασική από τα 11 της στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής της Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου της Ένωσης και του Πρωταθλήματος U15, όπου η ίδια στέφθηκε MVP.

Το καλοκαίρι του 2021 την βρήκε να τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία των U17, μόλις στα 11 της. Τον Αύγουστο του 2022 τερμάτισε δεύτερη στο Πανελλήνιο U17 στο Λουτράκι, κλέβοντας το χειροκρότημα κάθε παρευρισκόμενου με παρτενέρ πάντα την Μυρτώ Πασχαλάκη. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μην αποτελεί το βασικό πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας Beach Volley.

Η Μυρτώ Πασχαλάκη, στα 15 της χρόνια είναι αναμφίβολα πρωταγωνίστρια των πρωταθλημάτων U17 και U19. Ξεκίνησε το beach volley στα 10 της και καθημερινά πηγαίνει προπόνηση από τα Λαγυνά στην Καλαμαριά για να προπονηθεί με τον coach Ηλία Ζωλασταθιάδη. Είναι εξαιρετικά υπομονετική, αθόρυβη και χαμογελαστή, ωστόσο μέσα στο γήπεδο κλέβει τις εντυπώσεις για το πάθος, την προσπάθεια και τον ανταγωνισμό της. Με το ζευγάρι της, την Ελένη Αλεξόγλου, αποτελούν το επόμενο πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας Beach Volley, αφού πολλοί ενήλικοι παίκτες θα ζήλευαν την τεχνική και την άμυνα που με αμέτρητες επαναλήψεις βελτιώνει καθημερινά.

Το καλοκαίρι του 2021 τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία των U17, σε ηλικία 13 χρονών. Τον Αύγουστο του 2022 τερμάτισε δεύτερη στο Πανελλήνιο U17 στο Λουτράκι, ούσα η καλύτερη αμυντικός σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Photo credits: Matthew Miller

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]