Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων η Σόκο Μιγιάτα γιατί κάπνισε

Δημήτρης Ντζάνης
Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων η Σόκο Μιγιάτα για κάπνισμα

bet365

Η αρχηγός της ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας, Σόκο Μιγιάτα θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς βρέθηκε να καπνίζει στο προπονητικό κέντρο στο Μονακό.

Πολύ ακριβά πλήρωσε την επιλογή της να καπνίσει η Σόκο Μιγιάτα, με τη 19χρονη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής να χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Μιγιάτα, αρχηγός της ιαπωνικής ομάδας, αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά την «παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς της ομάδας με το κάπνισμα», όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Ένωση Γυμναστικής (JGA) την Παρασκευή (19/7).

H αθλήτρια έφτασε στη Γαλλία την Πέμπτη, όμως έφυγε από το προπονητικό στρατόπεδο της ομάδας στο Μονακό μετά την έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε την παραβίαση, συμπεριλαμβανομένης και της κατανάλωσης αλκοόλ.

«Ζητούμε συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό», είπε ο πρόεδρος της JGA, Ταντάσι Φουτζίτα.

«Περνούσε τις μέρες της πραγματικά επιβαρυμένη με τόση πίεση. Θα παρακαλούσα τον κόσμο να το καταλάβει αυτό» πρόσθεσε ο προπονητής της, Μουτσούμι Χαράντα

Η ομάδα της Ιαπωνίας είχε πολλές ελπίδες να φθάσει σε ένα μετάλλιο στο ομαδικό, για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, όμως αυτές ψαλιδίστηκαν μετά την αποβολή τής Μιγιάτα.

Η Μιγιάτα έχει στη συλλογή της το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ το 2022, καθώς και δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο από τους ασιατικούς Αγώνες την ίδια χρονιά στην Ντόχα.


@Photo credits: shoko_miyata / Instagram

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα