Χριστόδουλος Μυλωνάς στο Gazzetta: «Θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε τέτοιο κόσμο»

Δημήτρης Ντζάνης
Χριστόδουλος Μυλωνάς στο Gazzetta: «Θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε τέτοιο κόσμο»

bet365

Ο Χριστόδουλος Μυλωνάς μιλώντας στο Gazzetta μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών επί της Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024, αναφέρθηκε στη θερμή υποστήριξη που έχει βρει στη νέα έδρα της το γυμναστήριο Κανήθου στη Χαλκίδα.


Ο Χριστόδουλος Μυλωνάς σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν από τους στυλοβάτες της εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών, με τον αριστερό ίντερ να δίνει μάχες σε άμυνα και επίθεση και να πετυχαίνει πέντε γκολ στη σπουδαία νίκη επί της Ολλανδίας με 32-28 στη Χαλκίδα, για τα προκριματικά του EURO 2024.
O 27χρονος παίκτης έπειτα από μια γεμάτη πενταετία με τη φανέλα της ΑΕΚ, βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων, συνεχίζοντας την καριέρα του στη Γερμανία, με τη Δρέσβη και στην Μπουντεσλίγκα 2.

Ο Μυλωνάς μιλώντας στο Gazzetta μετά τον αγώνα με την Ολλανδία, στάθηκε στη σημασία της νίκης, αναφέρθηκε στον 18χρονο Αχιλλέα Τόσκα, ενώ μίλησε και για την παρουσία του κόσμου, με πολλά νέα παιδιλα που γέμισαν το γυμναστήριο της Κανήθου στη Χαλκίδα.


«Η εθνική ομάδα έχει σταθερά καλές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, έχοντας πάρει θετικά αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου χάντμπολ.

Έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια πως όποιος έρχεται να παίξει εδώ στη Χαλκίδα, δεν φεύγει εύκολα με το αποτέλεσμα, αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε χάσει σε αυτό το γήπεδο.

Σήμερα μπήκαμε από την αρχή με ένα πλάνο ιδιαίτερα στοχευμένο, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα στο παιχνίδι της Ολλανδίας, βρήκαμε αρκετές λύσεις στην επίθεση».

Τέσσερις παίκτες είχαν από πέντε γκολ

«Ναι, πήραμε γκολ από όλη την ομάδα, πολύ καλός και ο μικρός ο Τόσκας, η δεύτερη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, μας έδωσε πολλές λύσεις στη θέση του δεξιού ίντερ, όπου είχαμε κάποια θέματα τα προηγούμενα χρόνια, είναι δύσκολο παίζεις με δεξιόχειρα. Ο Νίκος Πασσιάς βοηθά πολύ, αλλά είναι διαφορετικά να παίζεις με αριστερόχειρα και ο μικρός δείχνει πως είναι αρκετά ποιοτικός ακόμα και στο υψηλό επίπεδο σε νεαρή ηλικία».

Τι σημαίνει για την εθνική ομάδα να παίζει μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό, με νεαρά παιδιά, με κόσμο που αγαπά το χάντμπολ;

«Η εικόνα ήταν μαγική, χαιρόμαστε που έχουμε νέα παιδιά στις κερκίδες, που μας στηρίζουν στην προσπάθειά τους, βλέπουμε τη χαρά στα πρόσωπά τους κάθε φορά που αγωνιζόμαστε εδώ. Μας δείχνουν την αγάπη τους, τους θέλουμε στο πλάι μας, είναι μια σχέση που αναπτύσσεται αγώνα με τον αγώνα».

Η εθνική ομάδα έχει βρει πλέον το σπίτι της.

«Ακριβώς, θεωρώ είναι μια έδρα ιδανική για την εθνική μας, γιατί είναι ένα γήπεδο που γεμίζει».

Τι σημαίνει η νίκη επί της Ολλανδίας στο δρόμο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

«Είναι μακρύς ο δρόμος, παίξαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι στις δύο θεωρητικά πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου, είναι μια νίκη που μας κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα, έχουμε συνέχεια τον Μάρτιο τα δύο παιχνίδια με το Βέλγιο, εκεί θα καθοριστούν πολλά πράγματα».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις μέσα από αυτή την επιτυχία;

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει πως μπορούμε να κοντράρουμε όλες τις χώρες, ειδικά μέσα στην έδρα μας, θεωρώ πώς έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Είναι αυτή η καλύτερη εθνική ομάδα που έχει αναδείξει το

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε σύγκριση, μέχρι να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση, δεν μπορούμε να μπούμε σε σύγκριση με προηγούμενες εθνικές ομάδες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα