Final 4 Κυπέλλου Χάντμπολ: Σούπερ ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στους ημιτελικούς στο Ναύπλιο

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ

bet365

Στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας Ναυπλίου φιλοξενείται το Final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών Λουξ, με το ζευγάρι ΑΣΕ Δούκα - Διομήδη Άργους να ανοίγει το πρόγραμμα των ημιτελικών, πριν από το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή και την ΑΕΚ. Αποστολή στο Ναύπλιο: Δ. Ντζάνης

Το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής και για πρώτη φορά ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αναδειχθεί στην Αργολίδα.

Tο Ναύπλιο φιλοξενεί αυτό το διήμερο το 19ο Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών Λουξ στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας, σε μια διοργάνωση που θα γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, με συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων, 25 για κάθε ομάδα, ενώ ο αριθμός των προσκλήσεων που έχει μοιραστεί φθάνεις στις 500.


Στο αγωνιστικό μέρος και στο πρόγραμμα των ημιτελικών της Δευτέρας (8/5) δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή με την ΑΕΚ (19:15, ΕΡΤ 3), ενώ το πρόγραμμα θα ανοίξει λίγες ώρες νωρίτερα με τη συνάντηση ανάμεσα στον τοπικό Διομήδη Άργους και τον ΑΣΕ Δούκα (15:30 ΕΡΤ Sports).

Ο ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ εδώ στο Ναύπλιο ανοίγει και μια σειρά αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς ακολουθούν και οι μονομαχίες στους τελικούς της Handball Premier. H ημιτελική αναμέτρηση στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας μοιάζει με τελικό, καθώς όποιος περάσει θα είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου το βράδυ της Τρίτης (9/5, 19:15).

 

zaravinas


Κάτι που δεν επαληθεύτηκε στο περσινό Final Four της Κοζάνης, όταν η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 28-24 στον ημιτελικό, όμως την πάτησε στον τελικό από την εκπληκτική Πυλαία, που ήταν αυτή που έφυγε με το τρόπαιο από την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, επικρατώντας της Ένωσης με 21-20, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Τώρα αν ο Διομήδης Άργους ή ο Δούκας μπορεί να φθάσουν σε ανάλογο επίτευγμα θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

«Κάθε ομάδα έχει από 25% πιθανότητες για την κατάκτηση του Κυπέλλου» δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Γραμματικός, που έχει στεφθεί κυπελλούχος ως τεχνικός με τα Βριλήσσια το 1996. Μαζί του συμφώνησε και ο τεχνικός της ΑΕΚ, Αλέξης Αλβανός, που ανέλαβε πρώτο τεχνικός στην ομάδα πριν από 11 μήνες, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Δημήτρη Δημητρούλια.

Το ζητούμενο, που μπορεί να δώσει διαφορετικό χρώμα στο Final Four είναι η παρουσία των δύο «μικρών» της τελικής φάσης.

«"Ματώσαμε" για να φθάσουμε εδώ» είπε ο αρχηγός του ΑΣΕ Δούκα και πολύπειρος διεθνής εξτρέμ, Δημήτρης Τζηράς, φέρνοντας στο μυαλό του τις προκρίσεις επί του Ιωνικού και κυρίως επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, που έφεραν την αθηναϊκή ομάδα έπειτα από πέντε χρόνια ξανά σε Final Four.

tziras


Όσον αφορά τον σπουδαίο εκπρόσωπο της περιοχής, τον Διομήδη Άργους των τεσσάρων κατακτήσεων, το βέβαιο είναι πως θα αγωνιστούν χωρίς άγχος.

«Η χρονιά μας κλείνει ευχάριστα, με τη συμμετοχή σε ένα Final Four, που σημαίνει πως είμαστε και εμείς μέρος μιας μεγάλης στιγμής, θα διεκδικήσουμε ό,τι το καλύτερο» επεσήμανε ο τεχνικός των «Λύκων», Γιώργος Ζαραβίνας, που επέστρεψε στη Νέα Κίο με ένα ξεχωριστό παράσημο στην καριέρα του, καθώς υπό τις τεχνικές του οδηγίες η εθνική ομάδα ανδρών πριν από λίγες ημέρες εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, τον Ιανουάριο στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα του Final 4

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

1ος ημιτελικός
15:30 Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα (ΕΡΤ Sports 1)

2ος ημιτελικός
19:15 Ολυμπιακός /Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ (ERT 3)

Τρίτη 9 Μαΐου 2023
Τελικός 19:15 (ΕΡΤ 3)

Πρώτος σε συμμετοχές σε Final 4 o ΑΣΕ Δούκα

Τη δική του πρωτιά επιτυγχάνει ο ΑΣΕ Δούκα, με τη συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση, καθώς έφτασε τις 10 παρουσίες σε Final Four και ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Φίλιππο Βέροιας και τον Πανελλήνιο. Η ομάδα των «Εκπαιδευτηρίων» μετρά τέσσερα τρόπαιο, το τελευταίο το 2010.

Ο Διομήδης Άργους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κατακτήσει Κύπελλο Ελλάδας, παρότι αυτή είναι η 7η συμμετοχή του σε Final Four, ενώ έχει παίξει και σε έναν τελικό (2014).

Η ΑΕΚ έχει τέσσερις κατακτήσεις και έχει έρθει στην Αργολίδα για την 6η συμμετοχή της σε Final Four και ο Ολυμπιακός έχει μία κατάκτηση και ετοιμάζεται για την 3η του συμμετοχή, αντίστοιχα.

Οι κάτοχοι

Φίλιππος Βέροιας 6
Ιωνικός Ν.Φ. 5
ΑΕΚ 4
ΑΣΕ Δούκα 4
Πανελλήνιος 3
Αθηναϊκός 3
ΠΑΟΚ 3
Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 2
Αρχέλαος Κατερίνης 2
Βριλήσσια 2
ΒΑΟ 2
Σχολές Ξυνή 1
ΓΑΣ Κιλκίς 1
ΑΕΣΧ Πυλαίας 1


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα