Δράμα: Το οικονομικό «αγκάθι» εν όψει των αγώνων με την Άρενταλ στο EHF European Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Η ομ'άδα χάντμπολ της Δράμας

bet365

Η Δράμα έχει μπροστά της τα δύο παιχνίδια με τη νορβηγική Άρενταλ στον 2ο γύρο στο EHF European Cup, όμως αναζητά λύση στο κόστος του ταξιδιού στην πόλη της Νορβηγίας, το κάλεσμα της διοίκησης στους τοπικούς παράγοντες.

H Bianco Monte Δράμα με μια ψυχωμένη εμφάνιση στην έδρα της Τίφκες από τη Βόρεια Μακεδονία την Κυριακή (22/9), απέσπασε την ισοπαλία 26-26 και ταυτόχρονα εξασφάλισε την πρόκριση για τον 2ο γύρο στο EHF European Cup.

Εκεί η ομάδα της Δράμας καλείται να αντιμετωπίσει τη νορβηγική Άρενταλ, με τον πρώτο αγώνα να ορίζεται εκτός έδρας για τις 19 Οκτωβρίου και η ρεβάνς για τις 26 Οκτωβρίου.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τη μόνη ομάδα που εκπροσωπεί την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή σε εθνική κατηγορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η οποία πέρυσι ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας την ΑΕΚ στα προημιτελικά.

Τα δύσκολα δεν περιορίζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, όταν έχει να αντιμετωπίσει μια εκπρόσωπο της νορβηγικής σχολής, με τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα στη συλλογή της.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι το κόστος του ταξιδιού στη Νορβηγία, που ανάγκασε τη διοίκηση του συλλόγου, μέσω ανακοίνωσης, τη συνδρομή των τοπικών οικονομικών παραγόντων.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι στο Άρενταλ

Η ομάδα της Άρενταλ εδρεύει στην ομώνυμη πόλη που βρίσκεται 200 περίπου χιλιόμετρα δυτικά του Όσλο.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, για αποστολή 20 ατόμων, το ταξίδι μέχρι την πόλη της Νορβηγίας στοιχίζει γύρω στα 20.000 με 23.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια, την οδική μετακίνηση και μια διαμονή στο Άρενταλ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες, αν τα δύο παιχνίδια γίνουν στην έδρα της μιας ή της άλλης ομάδας, όπως συμφώνησαν προ ημερών ο Διομήδης Αργους, για τα παιχνίδια με την ιταλική Μεράν, που διεξήχθησαν σε δύο ημέρες στη Νέα Κίο.

Η διοίκηση της Δράμας, θέλει έστω ένα παιχνίδι να διεξαχθεί στο «Δ. Κραχτίδης», προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να δουν έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Όμως και στην περίπτωση που η νορβηγική ομάδα δεχθεί να έρθει για τα δύο παιχνίδια στη Δράμα, το κόστος μειώνεται ελάχιστα (δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ) για την ελληνική ομάδα, καθώς σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένη να καλύψει τη διαμονή και τη μετακίνηση των μελών της Άρενταλ.

«Αν αδιαφορήσουν θα αποτελεί ντροπή για την πόλη μας»

Η διοίκηση του συλλόγου της Δράμας, αναφέρει τα εξής: «Για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία η BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986 προκρίθηκε στο 2ο γύρο της διοργάνωσης του EHF EUROPEAN CUP. Αυτή τη φορά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σκοπιανής Τίκβες 2014 και πλέον το επόμενο ευρωπαϊκό εμπόδιο είναι η Άρενταλ.

Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο στις 19 Οκτωβρίου στη Νορβηγία. Το συγκεκριμένο ταξίδι έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος και θα χρειαστεί οι τοπικοί άρχοντες της πόλης να συνδράμουν για να μπορέσει η δραμινή ομάδα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του.

Αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση, τότε η διοίκηση είναι αναγκασμένη να αποδεχθεί την πρόταση που κατέθεσε η νορβηγική ομάδα και να διεξαχθούν και τα δύο παιχνίδια στο Άρενταλ. Κάτι που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση.

Έφθασε η ώρα για να δείξουν οι φορείς της πόλης έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα ΚΟΣΜΗΜΑ, που μας κάνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ και εκτός συνόρων της χώρας μας. Αν αδιαφορήσουν τότε θα αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλη την πόλη μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα