ΑΕΚ: Έβαλε στη μηχανή της τον Ντιλάν Γκαρέν

ΑΕΚ: Έβαλε στη μηχανή της τον Ντιλάν Γκαρέν

Δημήτρης Ντζάνης
aek_handball

bet365

Ο 28χρονος Γάλλος Ντιλάν Γκαρέν ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ, για να την ενισχύσει στη θέση του αριστερού ίντερ.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τις ιδιαίτερα σημαντικές προσθήκες στην ομάδα χάντμπολ, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι μετά τον Γάλλο, Λούκας Ζενές Σουκιέλοβιτς ανακοίνωσε τον συμπατριώτη του Ντιλάν Γκαρέν, με τον 28χρονο αριστερό ίντερ να αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα για την ΑΕΚ.

Ο διεθνής παίκτης έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο και συνδυάζει το εξαιρετικό σουτ, με τη σπουδαία άμυνα. Πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία κίνηση, που φανερώνει ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

Ο Ντιλάν Γκαρέν ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία το χάντμπολ. Το 2013 εντάχθηκε στην σπουδαία ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν και μέχρι το 2017 σημείωσε ορισμένες συμμετοχές τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο EHF Champions League.

Το 2017 δόθηκε δανεικός στην Δουνκέρκη, σημειώνοντας πολλές συμμετοχές στο υψηλότερο επίπεδο του γαλλικού χάντμπολ.

Οι σπουδαίες εμφανίσεις του, ανάγκασαν την Νιμ να τον κάνει δικό της από την Παρί Σεν Ζερμέν και να τον εντάξει στο δυναμικό της το 2018.

Με τη φανέλα της Νιμ σημείωσε 15 συμμετοχές και 10 γκολ, για να επιστρέψει στη Δουνκέρκη τον Φεβρουάριο του 2019. Θα σκοράρει 169 τέρματα σε 90 παιχνίδια έως το 2022, όταν και θα παραχωρηθεί στην Τρέμπλεϊ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα της Ιβρί. Υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ έχει κληθεί και στην εθνική ανδρών.

Γκαρέν: «Θέλω να νιώσω αυτή την τρομερή ατμόσφαιρα»

Ο Γκαρέν μιλώντας στο aek.gr αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ανακαλύψω αυτόν τον σύλλογο, αλλά και την πόλη της Αθήνας. Αγαπώ την ιδέα να έχω νέους συμπαίκτες και να τους μαθαίνω.

Επίσης, ξέρω τον Αντάμα, που αποτέλεσε ακόμα ένα έξτρα κίνητρο για να έρθω. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και έχουμε παίξει μαζί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το να παίξω ξανά μαζί του είναι πραγματική μου τιμή».

Στην ερώτηση τι γνωρίζει για την ΑΕΚ, ο Γκαρέν απάντησε: «Ξέρω πως το κλαμπ έχει κατακτήσει πέντε φορές το πρωτάθλημα, τέσσερις φορές το Κύπελλο και έχει και σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στο κοινό μας. Θέλω να νιώσω αυτή την τρομερή ατμόσφαιρα που είδα στα βίντεο και να δημιουργήσουμε πράγματα μαζί».


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα