Η Νέα Ιωνία και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν το Σούπερ Καπ γυναικών στη Λαμία

Δημήτρης Ντζάνης
 Η Νέα Ιωνία και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν το Σούπερ Καπ γυναικών στη Λαμία

bet365

Στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας η Νέα Ιωνία και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το Σούπερ Καπ γυναικών, ανοίγοντας τη σεζόν στον χάντμπολ γυναικών.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο χάντμπολ γυναικών θα κριθεί το απόγευμα του Σαββάτου (21/9, 16:00) στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας με την πρωταθλήτρια Νέα Ιωνία να αντιμετωπίζει τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ στον 2ο Σούπερ Καπ Λουξ.

Η Νέα Ιωνία απέκτησε τις Μαυροβούνιες Καλουτζέροβιτς (πίβοτ), Άγκοβιτς (αρ. ίντερ) και τις νεαρές διεθνείς Ρούσου (δεξ. ίντερ) και Μ. Κουκμίση (πλέι μέικερ), ενώ αποχώρησαν οι Πάπα, Αράλντι, Διακογιάννη, Ντιμτσούδη και Λυτρίβη.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε ριζικές αλλαγές καθώς επέστρεψαν οι Μ. Κουκμίση (πλέι μέικερ), Κωστοπούλου (δεξ. ίντερ), Αργυροπούλου (πίβοτ), ενώ αποκτήθηκαν οι αδερφές Τροχίδου, και οι Μπάρανικ (πίβοτ) και Μάταβς (Α. ίντερ).

Η πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν της αρχηγού και πρώτης σκόρερ Μαρίας Χατζηπαρασίδου μετά από επτά χρόνια στον Δικέφαλο θα συνεχίσει στην Αναφ ενώ δεν συνέχισαν οι Μποριζόφσκα, Βράνσιτς, Ζενέλι, Σαλομαδά που είχαν μακροχρόνια παρουσία στην ομάδα.

Δηλώσεις
Πάνος Γούσιος (προπονητής ΟΦΝ Ιωνίας): «Είναι το πρώτο ματς της σεζόν, προφανώς και οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και σίγουρα δεν βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν στο φινάλε της σεζόν.

Κρατήσαμε σημαντικό μέρος του περσινού κορμού και προσπαθήσαμε να εντάξουμε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στο στιλ παιχνιδιού μας, ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Είναι διαφορετικές συνθήκες από τους περσινούς τελικούς, δεν είναι μια σειρά αγώνων, αλλά ένα ματς που θα κριθεί ένας τίτλος».

Δημήτρης Πελεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες αυτή την περίοδο, όμως μιλάμε για έναν τελικό ανάμεσα στις δύο, κατά τεκμήριο, καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, οπότε η δίψα και η θέληση είναι μεγάλη. Όπως σε όλους τους τελικούς, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι άμυνες των δύο ομάδων και οι προσωπικότητες των αθλητριών. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και η ομάδα θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό για την κατάκτηση αυτού του τροπαίου».

paok

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός ΟΦΝ Ιωνίας): «Σίγουρα θέλουμε να ξεκινήσουμε με τίτλο τη σεζόν και παράλληλα να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα στο περσινό Σούπερ Καπ. Η Νέα Ιωνία έχει πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους και να είναι διεκδικήτρια τίτλων. Νομίζω ο τρόπος που τελείωσε η σεζόν με το 3-0 στους τελικούς, μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Επίσης δεν κάναμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ διατηρώντας την ομοιογένεια μας κάτι σημαντικό για την ομάδα μας».

Μπάρμπαρα Μπροκάρντο Μπουράτο (δεξιά ίντερ ΠΑΟΚ): «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Την προηγούμενη σεζόν κατεκτήσαμε το πρώτο Σούπερ Καπ στην ιστορία του τμήματος. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, καθώς είναι η αρχή της σεζόν, οπότε ουσιαστικά οι ομάδες ακόμα προετοιμάζονται. Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα, αν παίξουμε καλά, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα στην επίθεση».

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από το Star Κεντρικής Ελλάδας (θέση 664 στο Cosmote TV, θέση 730 στο ΕΟΝ NOVA και μέσω του WebTV του σταθμού).


Η ΟΧΕ βραβεύει την All Star Team

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος πριν την έναρξη του 2ου Σούπερ Καπ Γυναικών Λουξ, θα βραβεύσει την All Star Team 2023-2024, όπως αυτή προέκυψε από τη ψηφοφορία προπονητών και αρχηγών των ομάδων της Α1 Γυναικών.

  • Τερματοφύλακας: Μ. Κεπεσίδου
  • Δεξί εξτρέμ: Κερλίδη
  • Δεξί ίντερ: Κωστοπούλου
  • Πλέι μέικερ: Χατζηπαρασίδου
  • Πίβοτ: Αργυροπούλου
  • Αριστερό ίντερ: Κμίροβα
  • Αριστερό εξτρέμ: Στουγιαννίδου
  • Προπονητής: Γούσιος
  • ΜVP: Μ. Κεπεσίδου
  • Αμυντικός: Ν. Κεπεσίδου
  • Νέα: Α. Παπαδοπούλου
  • Σκόρερ: Ανδρίτσου -156 γκολ/18 αγώνες-
@Photo credits: INTIME, Γιώργος Ζάχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα