Euro 2024: Οι 5.000 υποστηρικτές των Νήσων Φερόες έκλεψαν την παράσταση στο Βερολίνο

Δημήτρης Ντζάνης
Οι 5.000 υποστηρικτές των Νήσων Φερόες έκλεψαν την παράσταση

bet365

Το 10% των κατοίκων των Νήσων Φερόες ταξίδεψε στο Βερολίνο και είδε από κοντά τους αγώνες της εθνικής τους ομάδας χάντμπολ στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση Euro.

Οι Νήσοι Φερόες, που σημαίνει τα «Νησιά των Προβάτων», έχουν πληθυσμό κάτι παραπάνω από 54.000 ψυχές και περίπου το 10% των κατοίκων του νησιωτικού συμπλέγματος, έκαναν το ταξίδι από τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι το Βερολίνο, για να δουν από κοντά την εθνική τους ομάδα χάντμπολ ανδρών στην παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την υποστήριξη από 5.000 και πλέον συμπατριώτες τους είχαν στις εξέδρες της Mercedes-Benz Arena οι παίκτες των Νήσων Φερόες, που μαζί με την Ελλάδα και τη Γεωργία ήταν οι χώρες που έκαναν ντεμπούτο σε τελική φάση Euro.

Και ήσαν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση στα παιχνίδια του 4ου ομίλου. Μάλιστα, στο 2ο παιχνίδι ήρθε με μια απίθανη επιστροφή και ο πρώτος βαθμός και έγινε της τρελής.

Οι Νήσοι Φερόες ήταν πίσω στο σκορ με 26-24, στα 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, αλλά κατάφεραν να φθάσουν στο 26-26 και αυτός ο βαθμός πανηγυρίστηκε λες και είχαν κατακτήσει το Euro.

Στο τέλος οι Νήσοι Φερόες έμειναν στην 4η θέση του ομίλου, πίσω από τις Σλοβενία (6β.), Νορβηγία (3β.) και Πολωνία (2β.), αλλά κανείς τους δεν νοιάστηκε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Τελευταία Νέα