Χάντμπολ: To απίστευτο buzzer beater που έσωσε τη Γαλλία στον ημιτελικό του Euro 2024

Δημήτρης Ντζάνης
To απίστευτο buzzer beater που έσωσε τη Γαλλία στον ημιτελικό του Euro 2024

bet365

Η Γαλλία με απίθανο buzzer beater σε «νεκρό» χρόνο έστειλε τον ημιτελικό του Euro 2024 με τη Σουηδία στην παράταση και εκεί επικράτησε με 34-30.

O πρώτος ημιτελικός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας στην Lanxess Arena της Κολωνίας είχε ένα τρομερό σενάριο, μέχρι η Γαλλία να κάμψει την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σουηδίας με 34-30 στην παράταση (κα. αγ. 27-27) και έπειτα από 10 χρόνια να διεκδικήσει ξανά την ευρωπαϊκή κορυφή.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής για τους Γάλλους, ο Ελοχί Πραντί, καθώς σε «νεκρό» χρόνο εκτέλεσε με απίθανο τρόπο βολή, ισοφαρίζοντας σε 27-27, στέλνοντας τον ημιτελικό στην παράταση.

Η μπάλα έφυγε από το χέρι του με ταχύτητα 118,62 χλμ. την ώρα και καρφώθηκε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, με τον Αντρέας Παλίτσκα ανήμπορο να αντιδράσει.

Οι Σουηδοί «αυτοκτόνησαν», βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 17-11, όμως με αντεπίθεση διαρκείας προηγήθηκαν 27-25, με 72 δευτερόλεπτα να απομένουν. Οι Γάλλοι είχαν όμως απάντηση, μείωσαν σε 27-26, στα 27'' πριν από το τέλος, για να ακολουθήσει το buzzer beater από τον Πραντί.

Η Γαλλία στον τελικό της Κυριακής (28/1, 18:45) θα διεκδικήσει το 4ο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Δανία ή τη Γερμανία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Τελευταία Νέα