Χάντμπολ: H Δανία επέστρεψε έπειτα από 10 χρόνια σε τελικό Euro

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Μίκελ Χάνσεν οδήγησε τη Δανία στον τελικό του Euro 2024

bet365

H Δανία νίκησε τη γηπεδούχο Γερμανία με 29-26 στην Κολωνία και προκρίθηκε έπειτα από 10 χρόνια στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Δανία είναι ξανά εδώ, έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Ο Μίκελ Xάνσεν και η παρέα του, νίκησαν τους γηπεδούχους Γερμανούς με 29-26 (12-14 ημ.) στην Κολωνία και θα διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2014.

Η Δανία, νυν πρωταθλήτρια κόσμου, ακόμα δεν γνωρίζει αν στον τελικό της Κυριακής (28/1) θα παίξει με τη Γαλλία, από την οποία είχε ηττηθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021.

Και αυτό γιατί εκκρεμεί η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην ένσταση των Σουηδών μετά τον πρώτο ημιτελικό στο Euro 2024.

H Δανία στην τελευταία της παρουσία σε τελικό Εuro είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Γαλλία με 41-32 το 2014. Εχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, δύο φορές, το 2008 στη Νορβηγία και το 2019 στη Σερβία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Τελευταία Νέα