Ράλι Ακρόπολις: Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος στο Gazzetta (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ράλι Ακρόπολις: Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος στο Gazzetta (vid)
Το ταχύτατο και πολύ επιτυχημένο ελληνικό πλήρωμα μιλάει στο Gazzetta και στον Κώστα Παστρίμα για τη φετινή του συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος είναι ένα πλήρωμα που ξέρει καλά τα σκληρά ελληνικά χώματα. Και οι δύο έχουν συμμετάσχει σε πολλά Ράλι Ακρόπολις και έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, με αποκορύφωμα τον αγώνα του 2009, στον οποίο τρέχοντας με ένα Skoda Fabia S2000, πήραν την πρωτιά στην κατηγορία PWRC, που συνδυάστηκε με την 8η θέση στη γενική κατάταξη.

Φέτος το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC και μαζί του οι Αθανασούλας/Ζακχαίος επιστρέφουν στις Ειδικές Διαδρομές του «Ράλι των θεών», στην κατηγορία WRC 3. Αυτήν τη φορά για «όπλο» θα έχουν στα χέρια τους ένα ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που τώρα κάνει τη δυναμική του είσοδο στους χωμάτινους αγώνες και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

i20

Το Gazzetta βρέθηκε λίγο έξω από το Λουτράκι, που είναι και η γενέτειρα του Λάμπρου Αθανασούλα, για να συναντήσει το ελληνικό πλήρωμα στην τελευταία ημέρα δοκιμών τους με το νέο αυτοκίνητο, προτού ριχτούν στη μάχη του αγώνα από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους αγώνες που πέρασαν, για τον φετινό που έρχεται, για το καινούριο Hyundai και για το πώς περιμένουν να εξελιχθεί ο δύσκολος αυτός αγώνας.

 

40

Εκτός από αυτό, τους παρακολουθήσαμε εν δράσει στη διαδρομή που έκαναν τις δοκιμές τους. Με κάθε χιλιόμετρο το πλήρωμα ένιωθε όλο και πιο άνετα με το αυτοκίνητο και μπορούσε να το πιέζει όλο και περισσότερο. Οι δοκιμές αυτές δεν χρονομετρούνται αλλά η αίσθηση του Λάμπρου και του Νίκου είναι άκρως θετική, καθώς σημειώνουν πρόοδο σε κάθε πέρασμα.

40

Η συμμετοχή των Αθανασούλα/Ζακχαίου στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις δεν είναι απλώς για να «συμπληρωθούν τα νούμερα». Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και φιλόδοξη προσπάθεια, που έχει στόχους και δεν το κρύβει. Ο Λάμπρος Αθανασούλας δεν είναι τυχαίος οδηγός. Όσοι γνωρίζουν το χώρο των αγώνων ράλι ξέρουν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

40

Στο Λουτράκι, μαζί με τους Έλληνες έκανε δοκιμές και το άλλο Hyundai i20 N, εκείνο που οδηγεί στην κατηγορία WRC 2 ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, που όπως καταλάβατε από το όνομα είναι ο γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Πέτερ Σόλμπεργκ. Όλη η οικογένεια Σόλμπεργκ μίλησε στο Gazzetta και τι μας είπαν θα το δείτε τις επόμενες ημέρες.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν στο Gazzetta οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!