Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τον Αγώνα Sprint του GP Ιταλίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τον Αγώνα Sprint του GP Ιταλίας
Ο δεύτερος Αγώνας Sprint στην ιστορία της Formula 1 ολοκληρώθηκε στη Μόντσα, με τον Βάλτερι Μπότας να κυριαρχεί εύκολα έναντι του Μαξ Φερστάπεν.

Δίχως να ιδρώσει ή να δώσει κάποια αξιόλογη μάχη, ο Βάλτερι Μπότας πήρε την 1η θέση στον Αγώνα Sprint του GP Ιταλίας, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανιαρός. Οι θέσεις εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα οριστικοποιήθηκαν, με τηv pole position να πηγαίνει στον Μαξ Φερστάπεν, παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην 2η θέση. Ο Βάλτερι Μπότας θα πάρει ποινή στην εκκίνηση του αγώνα κι έτσι θα είναι μαζί με τον Ντάνιελ Ρικάρντο στην πρώτη σειρά του αυριανού grid.

Οι τρεις πρώτοι οδηγοί του Αγώνα Sprint πήραν μετάλλια για τις θέσεις που κατέκτησαν.

Ο ανακουφισμένος Μπότας

Ο Μπότας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα 1ος. Όμως αναγνωρίζει τη δυσκολία του αυριανού αγώνα, καθώς θα εκκινήσει τελευταίος το Grand Prix. «Νιώθω υπέροχα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τερμάτισα 1ος. Δυστυχώς αύριο θα ξεκινάω από πολύ πίσω, αλλά έχουμε ταχύτητα και θα παλέψω όσο μπορώ να ανέβω ψηλά. Σήμερα το απόλαυσα, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και έναν πολύ καθαρό αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο αύριο, αλλά η στρατηγική θα παίξει ρόλο, έχουμε ελεύθερη επιλογή ελαστικών. Το μετάλλιό μου είναι πολύ ωραίο».

Μεγάλος κερδισμένος ο Φερστάπεν

Από τη μεριά του ο Φερστάπεν ήταν ιδιαίτερα ήρεμος και συγκρατημένος με τις δηλώσεις του. Αύριο έχει μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά μιας και εκκινεί από θέση ισχύος.

 

«Είναι το πρώτο μου μετάλλιο», είπε αστειευόμενος. «Είναι πολύ ωραίο που είμαστε εδώ, οι Ιταλοί είναι πολύ παθιασμένοι με τους αγώνες, οπότε χαίρομαι που τους βλέπω όλους. Σήμερα ήταν πολύ καλύτερα απ’όσο περιμέναμε. Κάναμε καλή εκκίνηση και πήραμε μερικούς βαθμούς. Αύριο όμως θα είμαστε στην pole position. Η Mercedes είναι ακόμα πολύ γρήγορη και αύριο θα είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη. Έχουμε πολύ καλή τελική στο μονοθέσιό μας, όμως η Mercedes είναι επίσης πολύ γρήγορη σε όλη την πίστα. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει».

Το χαμόγελο επέστρεψε στον Ρικάρντο

Τέλος, ο Ρικάρντο στην καλύτερη εμφάνισή του ως τώρα στο 2021, φάνηκε εξαιρετικά χαρούμενος με το αποτέλεσμα και για πρώτη φορά από το GP Μεξικού το 2018 θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. «Ευχαριστώ τους πάντες. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν στις τρεις πρώτες θέσεις. Νιώθω πολύ καλά. Είναι πολύ ωραίο που επέστρεψα εδώ. Αύριο είναι όμως ο σημαντικός αγώνας. Κερδίσαμε επιπλέον θέση από τα προβλήματα του Βάλτερι και θα είμαστε στην πρώτη σειρά. Έχει περάσει πολύς καιρός και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Αύριο θα τα δώσω όλα και σήμερα η εκκίνηση μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει».

Το GP Ιταλίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 15:45.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!