Benelli: Το κλασικό Imperiale 400 τιμάει την ιστορία των Ιταλών (vid)

Κώστας Παστρίμας
Benelli: Το κλασικό Imperiale 400 τιμάει την ιστορία των Ιταλών (vid)
Η Benelli τιμάει το παρελθόν της και το αποδεικνύει προσφέροντας το Imperiale 400.

Η Benelli τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο μας παρουσίασε στο περίπτερό της ένα καινούριο κλασικό μοντέλο, το Imperiale 400. Το μοντέλο είναι αφιερωμένο στο MotoBi Imperiale της δεκαετίας του 1960 το οποίο για την εποχή του ήταν ένα πολύ πρωτοποριακό σπορ μοντέλο στην Ιταλία.

Στην έκδοση του 2022 το Imperiale 400 είναι ένα κομψό κλασικό μοντέλο με ρετρό γραμμές και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες. Το στρογγυλό φωτιστικό σώμα εμπρός, η διπλή σέλα, το ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας, οι μακριές και χαμηλά τοποθετημένες εξατμίσεις και τα δύο αμορτισέρ πίσω δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα για μια μοτοσικλέτα η οποία θυμίζει το ένδοξο παρελθόν των κατασκευαστών μοτοσικλέτας στην Ιταλία.

Benelli Imperiale 400

Ο κινητήρας του Imperiale είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 374 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 21 ίππους και 29Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και ο ψεκασμός είναι ηλεκτρονικός. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό 5 σχέσεων, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας. Η μοτοσικλέτα είναι πολύ προσεγμένη και στο κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς έχοντας τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm εμπρός και ένα δίσκο 240mm πίσω με ABS.

Benelli Imperiale 400

Οι ακτινωτοί τροχοί του Imperiale είναι 19 ιντσών εμπρός και 19 ιντσών πίσω με το βάρος της μοτοσικλέτας να φτάνει τα 205 κιλά. Το κλασικό μοντέλο της Benelli είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, ασημί και μαύρο με την τιμή του να είναι μόλις 4.460 ευρώ.

Η παρουσίαση του Benelli Imperiale 400.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!