Νίκος Συρανίδης στο Gazzetta: «Έχω διάθεση, όραμα και πλάνο για την επόμενη μέρα στις καταδύσεις»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Νίκος Συρανίδης

bet365

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του 2004 με δήλωσή του στο Gazzetta αναφέρεται στα «κακώς κείμενα» της σημερινής διοίκησης της ΚΟΕ στις καταδύσεις, με τον ίδιο να θέτει υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στην προ ημερών απολογιστική συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα και σε ερώτηση του Gazzetta για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου οι καταδύσεις να ορθοποδήσουν, αναφέρθηκε στην ιδιατερότητα του αθλήματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιατερότητα του αθλήματος, στην ανάγκη η Ελλάδα να πάρει μια μεγάλη διοργάνωση, καθώς και στον μικρό αριθμό καταδυτηρίων στην Ελλάδα, που δεν επαρκούν στο να υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη.


Ο Νίκος Συρανίδης, μαζί με τον Θωμά Μπίμη, πριν από 20 χρόνια έγραψαν ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 3μ. συγχρονισμένων καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το μοναδικό που έχει να επιδείξει ο υγρός στίβος.

Σήμερα ο 48χρονος Νίκος Συρανίδης, είναι υποψήφιος για το Δ. Σ. της ομοσπονδίας με την «Εκκίνηση ΚΟΕ» και με δήλωσή του στο Gazzetta αναφέρεται στα «κακώς κείμενα» στο άθλημα.

«Στον σημερινό πρόεδρο της ΚΟΕ είχα μιλήσει πολλές φορές να "εκμεταλλευτεί" τις γνώσεις μου, την επιθυμία μου να προσφέρω και να οδηγήσουμε το άθλημα σε τροχιά επιτυχιών» αναφέρει ο Νίκος Συρανίδης, που προσφέρει τις γνώσεις του ως τεχνικός, ιδρυτής του ΑΣ «Πέντε Κύκλοι».

syranidis


Αναλυτικά η δήλωση Συρανίδη

«Είμαι στο χώρο των καταδύσεων και του υγρού στίβου από το 1984 σε ηλικία οκτώ ετών. Έχω ζήσει τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό με όλες τις δυσκολίες, τις λύπες και τις χαρές που μπορεί να προσφέρει.

Αποκορύφωμα όλων, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του 2004, το μοναδικό χρυσό στον υγρό στίβο. Την τελευταία δεκαετία δραστηριοποιούμαι ενεργά στο χώρο των καταδύσεων σε σύλλογο στο ΟΑΚΑ. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τις αγωνίες όλων των νέων αθλητών. Τους εμψυχώνω και τους καθοδηγώ για να κάνουν τα αθλητικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Για να πάρουν αυτά τα όνειρα σάρκα και οστά θα πρέπει και η ΚΟΕ να "ακούσει" τα προβλήματα του αθλήματος, να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Για τον λόγο αυτό και για να υπάρχει η φωνή των καταδύσεων στην ΚΟΕ συμμετέχω στον συνδυασμό "Εκκίνηση ΚΟΕ" στις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου.

Στον σημερινό πρόεδρο της ΚΟΕ είχα μιλήσει πολλές φορές να "εκμεταλλευτεί" τις γνώσεις μου, την επιθυμία μου να προσφέρω και να οδηγήσουμε το άθλημα σε τροχιά επιτυχιών. Αντί αυτού συνεχίζονταν οι παρατυπίες και τα προβλήματα στον χώρο.

Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Κλείνουν και κατεδαφίζονται καταδυτήρια, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για ανέγερση νέων.
  • Κλείνουν σωματεία καταδύσεων, συρρικνώνονται τα υπάρχοντα και δεν δίδονται δυνατότητες για ανάπτυξη αυτών
  • Κλείνουν γυμναστήρια αντί να γίνονται νέα και να αναβαθμίζονται τα παλαιά
  • Προπονητές ορίζονται κριτές σε αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
  • Διεξάγονται αγώνες πρόκρισης για διεθνείς διοργανώσεις και τα εισιτήρια πρόκρισης έχουν δοθεί πριν την διεξαγωγή των αγώνων
  • Καταστρατηγείται επανειλημμένα η προκήρυξη αγώνων και ακυρώνονται αγώνες, κυρίως από την περιφέρεια, κατά το δοκούν
  • Μετέχουν αθλητές σε διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς να έχουν πιάσει τα θεσμοθετημένα όρια
  • Δεν αποστέλλονται αθλητές σε παγκόσμια πρωταθλήματα παρόλο που έχουν πιάσει τα όρια σε ελληνικές και διεθνής διοργανώσεις

Για να αλλάξουν επιτέλους τα κακώς κείμενα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω το άθλημα που υπηρετώ χρόνια. Έχω διάθεση, όραμα και πλάνο για την επόμενη μέρα και για το άθλημα των καταδύσεων και για ολόκληρο τον υγρό στίβο».


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα