Δημήτρης Μάρκος στο Gazzetta: «Σημασία έχει να δείχνεις σταθερότητα, υπέροχο να αγωνίζεσαι στο "σπίτι" σου»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Δημήτρης Μάρκος στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης στο ΟΑΚΑ.

bet365

Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν από τους πρωταγωνιστές από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Μάρκος είχε την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις στα 400μ. ελεύθερο στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης στο ΟΑΚΑ.

Ο 22χρονος κολυμβητής ακολουθώντας συντηρητική τακτική στα πρώτα 200μ., ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μισό του τελικού και από την 7η θέση τερμάτισε στην 4η με 3:49.92.

«Αυτή η επίδοση μόνο αισιοδοξία δίνει όταν βρίσκεσαι στην αρχή της χρονιάς και με μόλις ένα μήνα προετοιμασίας, δήλωσε αρχικά στο Gazzetta ο Δημήτρης Μάρκος.

Ο Έλληνας κολυμβητής θα πάρει μέρος ακόμα στα 200μ. ελεύθερο και στα 800μ. ελεύθερο στη σημαντική διοργάνωση που γίνεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την πρώτη διεθνή συνάντηση για την κολύμβηση μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του 2000 και βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όταν τα αγωνίσματα της κολύμβησης είχαν φιλοξενηθεί στην ανοιχτή πισίνα.

«Είναι υπέροχο το συναίσθημα να αγωνίζεσαι στο "σπίτι" σου, να έχει την υποστήριξη» είπε ο Δημήτρης Μάρκος.
Αναφορικά με τους στόχους του ανέφερε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις σταθερότητα στην απόδοσή σου, να δίνεις το "παρών" στα μεγάλα ραντεβού. Υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα και βέβαια η προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Απόστολος Σίσκος: «Σημαντική επίδοση για την περίοδο που βρισκόμαστε»

Από την πλευρά του ο Απόστολος Σίσκος έχει εξασφαλίσει την ολυμπιακή πρόκριση στα 200μ. ύπτιο και η 4η θέση στο αγώνισμα με 1:59.35 στο παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης στο ΟΑΚΑ μόνο ικανοποίηση έφερε στον 18χρονο κολυμβητή.
Λίγο μετά την προσπάθειά του ο Σίσκος είπε: «Είμαι αρκετά χαρούμενος και για την επίδοση που πέτυχα και για τη θέση. Είναι μεγάλη τιμή να κολυμπάω δίπλα σε τέτοιους αθλητές, που είναι παγκοσμίου επιπέδου.

Για την περίοδο που βρισκόμαστε, στην αρχή της προετοιμασίας, είναι πολύ σημαντικό που κολύμπησα κάτω από τα δύο λεπτά. Είναι ενθαρρυντικό για τους μεγάλους στόχους της χρονιάς. Ο πρώτος βασικός στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα και ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς είναι μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα