Χρήστου: Δεν θα έχει αντίπαλο τον Τσεκόν στο Οτεπένι

Δημήτρης Ντζάνης
O Απόστολος Χρήστου

bet365

Ο Τόμας Τσεκόν στο πρωτάθλημα Ιταλίας έπιασε το ολυμπιακό όριο στα 100μ. ύπτιο, όμως στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτεπένι δεν θα τεθεί αντίπαλος του Απόστολου Χρήστου.

Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Απόστολο Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, που θα φιλοξενηθεί στο Οτεπένι της Ρουμανίας από τις 5 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Τόμας Τσεκόν το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) μέσα από το χειμερινό πρωτάθλημα της Ιταλίας στο Ριτσόνε, κολύμπησε τα 100μ. ύπτιο σε 52.82 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την Ιταλία, ο 22χρονος στο Οτεπένι δεν θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα του ύπτιου, αλλά θα κολυμπήσει στις μικτές και στις σκυταλοδρομίες.

Ο Τσεκόν πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ύπτιο με το παγκόσμιο ρεκόρ των 51.60 στη Βουδαπέστη το 2022, την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και το 2021 στο ευρωπαϊκό 25άρας στο Καζάν.

Είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα και στα 200μ. μικτή ατομική με 1:52.49, σε έναν τελικό που είχε για νικητή τον Ανδρέα Βαζαίο με 1:51.70. Ο Απόστολος Χρήστου, πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη το 2022, στο ευρωπαϊκό 25άρας του Καζάν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, πίσω από τον Ρώσο, Κλιμέντ Κολέσνικοφ και τον Ρουμάνο, Ρόμπερτ Γκλίντα.

Στο «Παρίσι 2024» Παλτρινιέρι και Πιλάτο

Εκτός από τον Τσεκόν, την πρόκριση για το «Παρίσι 2024» εξασφάλισε ο Γκριγκόριο Παλτρινιέρι με 14:41.38 στα 1.500μ. ελεύθερο. Ο Παλτρινιέρι δεν θα αγωνιστεί στο Οτεπένι, αντίθετα θα βρεθεί αυτό το Σάββατο (2/12) στη νήσο Μαδέιρα και το Φούντσαλ για τον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στο open water.

Στο Παρίσι θα είναι και η Μπενεντέτα Πιλάτο, καθώς με 1:05.80 έπιασε το όριο πρόκρισης του 1:06.30 στα 100μ. πρόσθιο.

Με Κυνηγάκη και επταμελή ομάδα στο Φούντσαλ

Ο Άλκης Κυνηγάκης και άλλοι έξι Ελληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες θα αγωνιστούν στον αγώνα των 10 χλμ. open water του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Φούντσαλ

Μαζί με τον Κυνηγάκη θα βρίσκονται και άλλα έξι μέλη της εθνικής ομάδας, που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (3-8 Φεβρουαρίου 2024), με τον Κυνηγάκη να έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο (και στα 5χλμ) από το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα, το περασμένο καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι τελευταία ημερομηνία για την επίτευξη των κριτηρίων πρόκρισης, είναι η 19η Δεκεμβρίου. Στο Φούντσαλ θα αγωνιστούν ακόμα οι: Αστέριος Δαλδόγιαννης, Άγγελος Χριστοδούλου, Νεφέλη Ευαγγελία Γιαννοπούλου, Καλλιόπη Κανόγκα, Γιάννης Σκαρής, Γεωργία Μακρή.

@Photo credits: INTIME, Κώστας Καρατζάς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα