Κυριάκος Γιαννόπουλος στο Gazzetta: «Όλα θα γίνουν με τον σωστό τρόπο, έστω κι αν κάποιοι ενδεχομένως επιθυμούν να μη γίνουν εκλογές»

Δημήτρης Ντζάνης
O Κυριάκος Γιαννοπουλος

bet365

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στο Gazzetta, αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει η «Εκκίνηση» εν όψει των εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης στις 7 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας προχωρά σε ανάδειξη νέας διοίκησης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα, όπου θα φιλοξενηθεί η γενική συνέλευση των σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (2/9) έκανε τον απολογισμό της διοίκησή του, αλλά αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για τα αθλήματα του υγρού στίβου, την επόμενη τετραετία.

Η ΚΟΕ πάει στη γενική συνέλευση μέσα σε κλίμα αντιπάραθεσης, ο έτερος των υποψηφίων για την προεδρία, Δημήτρης Μαθιόπουλος με την «Εκκίνηση» ήδη ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, μετά την απόρριψη από το Δ.Σ. της ΚΟΕ των τριών από των τεσσάρων ενστάσεων που έκανε σχετικά με τις υποψηφιότητες για μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ανάμεσα σε αυτές που κόπηκαν ήταν και η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Ο κ. Γιαννόπουλος σε σχετική ερώτηση για το θέμα από το Gazzetta, είπε τα εξής: «Όπως έχει αποδείξει αυτή η διοίκηση της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, όλα τα θέματα τα αντιμετώπισε, τα είδε με σοβαρότητα και τον απαραίτητο σεβασμό. Καταλαβαίνετε πως σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα, των υποψηφίων για τις εκλογές, όλα τα δεδομένα εξετάστηκαν, απόφασή μας ήταν ότι δεν είχε το δικαίωμα ένας συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων να πάρει μέρος στις εκλογές, μέσα σε αυτούς ήταν και ο κ. Διαθεσόπουλος.

Τις λεπτομέρειες, δεν επιτρέπεται να τις εκφράσω σε συνέντευξη Τύπου, για ποιον λόγο απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες. Σε κάθε περίπτωση ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, από εκεί και πέρα αν η δικαιοσύνη θεωρήσει πως έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές, με το καλό να έρθουν και να πάρουν μέρος.

Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς αν δεν ξέρεις όλα τα πραγματικά δεδομένα. Αυτά όμως τα γνωρίζουν σε λεπτομέρειες, αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους (πρόεδρος και μέλη Δ.Σ.) και πολλές φορές η υπογραφή τους μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες, πιστέψτε με, με απόλυτη σοβαρότητα κι έλεγχο όλων των δεδομένων, προχωρήσαμε σε αυτή τη συγκεκριμένη απόφαση.

Όλα θα γίνουν με τον σωστό τρόπο και η ομοσπονδία μας έχει προετοιμαστεί, η διοίκηση και το προσωπικό ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, έστω κι αν κάποιοι ενδεχομένως επιθυμούν να μη γίνουν εκλογές».

Όσον αφορά την επιλογή των Ιωαννίνων για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την νέα διοίκηση, απάντησε: «Γιατί όχι στα Γιάννινα; Eίχαμε πει από την αρχή, δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα θα συμμετέχει στα δρώμενα της ΚΟΕ. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε πως τα έξω, από τα στοιχεία που έχω μπορώ να σας πω ότι θα είναι μια πολύ καλή γενική συνέλευση. Άλλωστε μετά τη δική μας ανακοίνωση, τρεις ακόμη Ομοσπονδίες επέλεξαν να κάνουν εκλογές εκτός Αθηνών».

Σε ερώτηση του Gazzetta για το αν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών και γυναικών, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, είπε: «Στόχος μας είναι να έχουμε ζωντανή κάλυψη μέσα από το κανάλι της ΚOE TV, όλων των αγώνων ανδρών, γυναικών κι εδώ θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των σωματείων. Το ΚΟΕ ΤV έχει προοδεύσει πάρα πολύ σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Δεν φθάνει μόνο αυτό, για αν θα υπάρξει μετάδοση από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, είμαστε σε καλό δρόμο σε συζητήσεις, βλέπω ότι υπάρχει διάθεση κι από την άλλη πλευρά.

Σε ερώτηση για τον αν έχει μιλήσει με τον Άλκη Κυνηγάκη, μετά τον τελικό στα 10 χλμ. open water στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είπε:

«Είναι μεγάλος αθλητής και μεγάλο παλικάρι. Εκανε έναν πολύ μεγάλο αγώνα στον Σηκουάνα, αγωνίστηκε κατά τη γνώμη μου σαν λιοντάρι, ενδεχομένως να έγιναν κάποια λάθη τακτικής, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι προπονητές.

Από εκεί και πέρα, βγήκε από το νερό με 180 σφυγμούς, έχοντας δώσει τα πάντα. Ο ίδιος κι εμείς περιμέναμε τη διάκριση, όμως στον αθλητισμό δεν υπάρχει πάντα η διάκριση, είπε κάποια πράγματα, που εγώ πιστεύω πως τα είπε εν βρασμώ ψυχής, κυρίως για τον εαυτό του, γιατί δεν είχε πάρει αυτό που ήθελε να πάρει. Σε κάθε περίπτωση η αγάπη μας και η εκτίμησή μας προς τον αθλητή ήταν, είναι και θα παραμείνει η ίδια.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο τεχνικός μας διευθυντής του αγωνίσματος, ο Σπύρος Γιαννιώτης, που είχε και την ευθύνη προετοιμασίας του το τελευταίο διάστημα και νομίζω ότι καλύψαμε τα πάντα. Ο Άλκης θα ξεκουραστεί, θα ηρεμήσει και θα επανέλθει δριμύτερος».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος

@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα