Όταν ο Ταϊγανίδης ξεπέρασε τους φόβους του και κολύμπησε 250 χλμ. ανοιχτής θάλασσας

Δημήτρης Ντζάνης
O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

bet365

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης τον περασμένο Νοέμβριο πέτυχε έναν κολυμβητικό άθλο, καλύπτοντας απόσταση 250 χλμ. από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία.

Ο κορυφαίος Έλληνας παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πριν από μερικούς μήνες πέτυχε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο.

Ο 43χρονος κολυμβητής των 10 μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (4 χρυσά, 4 ασημένια, δύο χάλκινα) ξεπέρασε τους φόβους του και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, να κολυμπήσει στις αρχές Νοεμβρίου 2023 από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, καλύπτοντας έναν κολυμβητικό άθλο 250 χλμ.

O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει αναπηρία στην όραση και πάσχει από ατροφία του οπτικού νεύρου, όμως με το κατόρθωμά του θέλησε να παρακινήσει και να εμπνεύσει, δείχνοντας πως τα όνειρα δεν έχουν όρια.

Η τιτάνια προσπάθειά του εστέφθη με επιτυχία και το αποτέλεσμά της, αποτυπώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ 26 περίπου λεπτών. Η παραγωγή σχεδιάστηκε και καλύφθηκε οικονομικά από τον μεγάλο χορηγό, την Κωτσόβολος Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει ειδική έκδοση, σε προσβάσιμη ηχητικά μορφή για ανθρώπους με οπτική αναπηρία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα