Τόμας Τσεκόν: «Μετά το Παρίσι πηγαίνω για ύπνο στις έξι το πρωί»

Δημήτρης Ντζάνης
ceccon

bet365

Ο Τόμας Τσεκόν, «χρυσός» στα 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραδέχθηκε πως το τελευταίο δίμηνο έχει ξεχάσει την κολύμβηση.

Ο Τόμας Τσεκόν έγραψε ιστορία για την ιταλική κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, στην κούρσα όπου ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο 23χρονος Ιταλός, κάτοχος του ρεκόρ κόσμου στο αγώνισμα με 51.60 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2022, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, μιλώντας για το πώς βιώνει το τελευταίο δίμηνο μετά τον θρίαμβό του στο Παρίσι, είπε: «Άδειος. Όσο περισσότερο κερδίζεις, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο χαμηλά πηγαίνεις μετά.

Παλεύω να ξεκινήσω ξανά τη συνηθισμένη μου ζωή. Από το Παρίσι και μετά δεν έκανα τίποτα, έκανα κοιλιά. Είμαι σοκαρισμένος. Πηγαίνω για ύπνο την ώρα που συνήθως σηκώνομαι, στις έξι το πρωί, ακόμα και επτά. Κοιμάμαι μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Συνήθως έκανα διακοπές μιας εβδομάδας, φέτος πήγα στη Σαρδηνία, στην Ίμπιζα, στο Mιζάνo για να δω το Moto GP...

Έκανα μόνο μια προπόνηση, κι αυτή ήταν άσχημη. Δεν είναι καλό. Αλλά θα ξαναβρώ το κίνητρο. Τον Ιανουάριο θα πάω στην Αυστραλία και θα μείνω εκεί μέχρι τον Ιούλιο, πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη. Κάθε τόσο πρέπει να αλλάζεις. Το χειμώνα θα κάνει ζέστη εκεί, μου αρέσει η θάλασσα. Και θα μάθω αγγλικά».

«Η Πελεγκρίνι δεν σημαίνει τίποτα για μένα»

Ιδιαίτερη αίσθηση και πολλή συζήτηση έφερε η δήλωσή του για την 36χρονη σήμερα Φεντερίκα Πελεγκρίνι, τη μεγάλη ντίβα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κολύμβησης, η οποία πλέον είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.

Παρότι έχουν κοινή καταγωγή, από το Βένετο, ο Τσεκόν δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για την ολυμπιονίκη του Πεκίνου στα 200μ. ελεύθερο και εξάκις πρωταθλήτρια κόσμου στα 200μ. και στα 400μ. ελεύθερο.

«Τι αντιπροσωπεύει για μένα η Φεντερίκα Πελεγκρίνι; Τίποτα... Δεν ήρθε ποτέ να μου πει λέξη. Αυτή ενδιαφέρεται για τη δική της δουλειά, κι εγώ για τη δική μου. Την είδα να προπονείται πολύ. Τη θαύμαζα ως αθλήτρια. Για τα υπόλοιπα, ειλικρινά, όχι».


Στην παραπάνω δήλωση απάντησε ο σύζυγος της Πελεγκρίνι, Ματέο Τζούντα, που έγραψε στα social media: «Ο σεβασμός είναι η θεμελιώδης αξία στη βάση του αθλητισμού και της ζωής. Αν δεν τον έχεις, ακόμα κι αν έχεις κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για μένα αξίζεις ένα μηδέν, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω για το θέμα». Αντίθετα, η Πελεγκρίνι απέφυγε να σχολιάσει.

«Ο Ναδάλ είναι ο μεγαλύτερος μαχητής στην ιστορία των σπορ»

Επίσης, ο Τόμας Τσεκόν μιλώντας για το ντόπινγκ, καθώς και τον αθλητή που έχει για πρότυοο δήλωσε:

«Για μένα ναι, υπάρχει το ντόπινγκ στον αθλητισμό. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, μέχρι να τον πιάσουν.

Το είδωλό μου είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο μεγαλύτερος μαχητής στην ιστορία του αθλητισμού. Ακόμα και τώρα αρνείται να τα παρατήσει, εξακολουθεί να προσπαθεί, γιατί του αρέσει, γιατί το απολαμβάνει, γιατί είναι η ζωή του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα