Η Ελλάδα στην 1η θέση του πίνακα μεταλλίων στην κολύμβηση στο Βελιγράδι

Δημήτρης Ντζάνης
 Η Ελλάδα στην 1η θέση του πίνακα μεταλλίων στην κολύμβηση στο Βελιγράδι

bet365

Μετά την 1η ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης, η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το ρεκόρ που «τρίζει» στο Βελιγράδι.

Τα αγωνίσματα της κολύμβησης άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίoυ και μαζί η συγκοδομιδή μεταλλίων.

Πρόσωπο της ημέρας ο Απόστολος Παπαστάμος, ο 23χρονος, που ανήκει στην Team Future της Bwin, στην τελευταία του ευκαιρία για να εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έκανε την κούρσα της ζωής του.
Με χρόνο 4:10.83 έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και «διέλυσε» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο κλείσιμο της ημέρας οι Δημήτρης Μάρκος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου και Ανδρέας Βαζαίος χάρισαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο.

Με δεδομένο τις πολλές απουσίες από το πρωτάθλημα, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει κατά πολύ τα έξι μετάλλια (ένα χρυσό, πέντε χάλκινα) που κατέκτησε στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το 2012 και είναι το ρεκόρ της μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα.

Η αρχή στο Βελιγράδι άρχισε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο, που φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων και έπεται πλούσια συνέχεια μέχρι την Κυριακή.

Στον 3ο τελικό της 1ης ημέρας των αγωνισμάτων κολύμβησης στα 4Χ200μ. ελεύθερο γυναικών, το Ισραήλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε 7:51.83, με την Ουγγαρία (7:52.92) και την Τουρκία (8:01.58) να ανεβαίνουν επίσης στο βάθρο.


medals

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα