Μάρκος: «Σιγά σιγά πλησιάζω τους κορυφαίους στον κόσμο»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Δημήτρης Μάρκος

bet365

Τι δήλωσαν οι Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Σίσκος και Άννα Ντουντουνάκη μετά την κατάκτηση μεταλλίων τα αγωνισμάτων τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγράδι.

Ο Απόστολος Σίσκος, ο Δημήτρης Μάρκος και η Άννα Ντουντουνάκη ανέβηκαν την Τετάρτη (19/6) στο βάθρο των αγωνισμάτων τους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Τελευταίος χρονικά ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο με πανελλήνιο ρεκόρ στα 7:48.59.

Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης είπε τα εξής: «Είναι το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, μα πάνω από όλα χαίρομαι για τον χρόνο, γιατί εδώ δεν ήρθα φορμαρισμένος, ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επομένως όταν κάνεις έναν τέτοιο χρόνο χωρίς να είσαι έτοιμος, δείχνει πολλά για τη συνέχεια. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ανυπομονώ να γυρίσουμε πίσω, βλέπω ότι σιγά σιγά πλησιάζω τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερο κίνητρο, εδώ έχω ακόμα τα 200μ. και τα 400μ. ελεύθερο. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους ανθρώπους που με στηρίζουν».

 

Ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, σημειώνοντας επίσης πανελλήνιο ρεκόρ στο 1:55.42 είπε:

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ανεβαίνεις στο βάθρο σε ένα ευρωπαϊκό ανδρών, είναι το πρώτο μου και πιστεύω με σκληρή δουλειά, με επιμονή και υπομονή να έρθουν κι άλλα στο μέλλον. Ακόμη κι αν δεν έκανα το πανελλήνιο ρεκόρ, είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνω τόσο πολύ μια κούρσα. Αφιερώνω το μετάλλιο σε όσους πίστεψαν σε μένα, στους γονείς μου».


Η Άννα Ντουντουνάκη, που ανήκει στην Team Future της Bwin, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα, για το 2ο μετάλλιο στην καριέρα της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά το χρυσό στα 100μ. πεταλούδα στη Βουδαπέστη το 2021.

Η 28χρονη κολμβήτρια του Παναθηναϊκού είπε: «Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο, δεν ήρθε, δεν πειράζει. Ένα μετάλλιο είναι πάντα ένα μετάλλιο, έχει έρθει έπειτα από δύο δύσκολους μήνες και χαίρομαι γιατί παρά τις δυσκολίες έχω προσπαθήσει να κάνω το καλύτερο που μπορώ όλο αυτό το διάστημα. Βλέπω ότι επανέρχομαι, ακολουθεί ένας δύσκολος μήνας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες».


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα