Ευάγγελος Ντούμας στο Gazzetta: «Το όνειρό μου είναι ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ευάγγελος Ντούμας στο Gazzetta: «Το όνειρό μου είναι ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο Ευάγγελος Ντούμας είναι ο βενιαμίν της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας και σε ηλικία 16 ετών, ο πρωταθλητής εφήβων στα 100μ. πρόσθιο, μιλά στο Gazzetta για την παρθενική του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

O Ευάγγελος Ντούμας επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (8/7) από το Βίλνιους, με το χρυσό μετάλλιο από τα 100μ. πρόσθιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και λίγες ώρες μετά ήταν παρών στη media day της ολυμπιακής ομάδας της ΚΟΕ.

Ο κολυμβητής που ζει και προπονείται στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι καν 16 ετών, θα πάει στη Β' Λυκείου και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο Παρίσι την ημέρα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Σε τόση νεαρή ηλικία πετυχαίνει κάτι πολύ σπουδαίο, την παρουσία του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Η επίδοση του 1:00.66 που σημείωσε ο αθλητής του Ολυμπιακού στις 26 Απριλίου στο μίτινγκ «Ακρόπολις», του χάρισε μια θέση στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. μικτής mixed και μαζί με τον Απόστολο Χρήστου και τις Νόρα Δράκου και Άννα Ντουντουνάκη θα κολυμπήσει για το όνειρό του.

«Η αλήθεια είναι ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων ήταν ο πιο βασικός στόχος της χρονιάς, δεν πήγαν όλα έτσι όπως θα ήθελα, τελικά όμως ήρθε το χρυσό μετάλλιο, είμαι ικανοποιημένος και για τον χρόνο μου» δήλωσε στο Gazzetta, o Ευάγγελος Nτούμας.

Η κουβέντα μας πήγε στο μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι και το πρόσωπό του λάμπει: «Στις αρχές της χρονιάς όταν έμαθα πως η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ανήμερα των γενεθλίων μους στις 26 Ιουλίου, άρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν ωραία να είμαι κι εγώ εκεί, σταδιακά άρχισα να κατεβάζω τους χρόνους μου, το πίστευα όλο και περισσότερο, μέχρι που ήρθε η επίδοση στο "Ακρόπολις", που μου έδωσε την πρόκριση. Τον τελευταίο καιρό, παίρνω μέρος συνεχώς σε αγώνες, είναι κάτι που μου δίνει χαρά και κίνητρο, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, βλέπω οι κόποι μου να ανταμείβονται» συνέχισε ο αθλητής, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Τηλιγαδά.

Στην ερώτηση τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα 4Χ100μ. μικτής mixed στο Παρίσι, ο Ευάγγελος Ντούμας δεν το πολυσκέφθηκε: «Η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο Παρίσι, θα εξαρτηθεί από εμάς, πιστεύω πως μπορεί να βγει η επίδοση που θα μας δώσει την πρόκριση στον τελικό. Το όνειρό μου είναι ο τελικός με τη σκυτάλη, το σκέφτομαι κάθε ημέρα, να βρεθώ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».



Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα