Άλκης Kυνηγάκης στο Gazzetta: «Στο Τόκιο μπήκα στην κούρσα για το χρυσό, το ίδιο θα κάνω και στο Παρίσι»

Ο Αλκης Κυνηγάκης

bet365

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με την 5η θέση στα 10χλμ. του open water, τώρα ο αθλητής του Σπύρου Γιαννιώτη μιλά στο Gazzetta για τη νέα πρόκληση στο Παρίσι.

Ο Άλκης Κυνηγάκης μπήκε στην όμορφη περιπέτεια της κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα το 2019 και τώρα είναι έτοιμος για τη 2η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 εντυπωσίασε με την 5η θέση στα 10χλμ. και στον ορίζοντα φάνηκε ένα νέο όνομα για την ελληνική κολύμβηση στις αποστάσεις του open water.

Ο 26χρονος κολυμβητής από τα τέλη της περασμένης χρονιάς προπονείται κάτω από τις οδηγίες του Σπύρου Γιαννιώτη, του ανθρώπου που άνοιξε με τις επιτυχίες τους νέους θαλάσσιους δρόμους στην ελληνική κολύμβηση, με κορυφαία το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

O Kυνηγάκης στην ολυμπιάδα ανάμεσα στο Τόκιο και το Παρίσι και στα 10 χλμ. είχε σταθερές παρουσίες, 6ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα πριν από 12 μήνες, 7ος τον Ιούνιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, ενώ τον Φεβρουάριο η 13η θέση στην Ντόχα τού χάρισε τη δυνατότητα σε μερικές εβδομάδες να κολυμπήσει στον Σηκουάνα.

Ο αθλητής βρίσκεται πάντα στο γκρουπ των πρωτοπόρων, όμως στην κρίσιμη στιγμή τού λείπει η λεπτομέρεια, που θα φέρει τη διαφορά και το βάθρο σε μια μεγάλη διοργάνωση και από αυτό το σημείο άρχισε η συζήτησή μας στη media day της ολυμπιακής ομάδας των αθλημάτων της ΚΟΕ.

  • Άλκη, το τελευταίο κομμάτι των αγώνων σου είναι θέμα πνευματικό, εμπειρίας;

«Ναι, είναι θέμα πνευματικό, δεν είναι θέμα αντοχής ή δυνάμεων, είναι να μπεις μέσα και να πεις, "τώρα εδώ είμαστε" και το κάνεις ή δεν το κάνεις.

Οπότε τα τελευταία χίλια μέτρα είναι τα πιο κρίσιμα, δυστυχώς στο παγκόσμια της Ντόχα και στο ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι έχασα, ήταν ένα μάθημα για εμένα και ελπίζω να μη συμβεί κάτι ανάλογο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω πως έχω βρει το κομμάτι σε αυτό που έχω αδυναμία.

  • Είσαι διαφορετικός ως αθλητής και ως άνθρωπος μετά την 5η θέση στο Τόκιο;

«Το πάθος μου και οι προσδοκίες μου είναι οι ίδιες, απλά, αυτά τα τρία χρόνια που ήταν δύσκολα για εμένα, έχω ωριμάσει».

  • Ο Σπύρος Γιαννιώτης τι σημαίνει για εσένα;

«Ο Σπύρος είναι καθημερινή έμπνευση για εμένα, όσο τον γνωρίζω και σαν προπονητή τώρα πια, αποκτώ όλο και μεγαλύτερο σεβασμό, έχουμε μια ομορφη συνεργασία».

  • Μπορεί ο μαθητής να μιμηθεί τον δάσκαλο;

«Ο καθένας ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι και πιστεύω πως δεν μπορεί να συγκρίνεται ο ένας με τον άλλον, αυτός είναι ο στόχος, γίνει δεν γίνει, αυτό κυνηγάμε.

Δουλεύω πάρα πολύ, η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι το διαφορετικό, λες "Θεέ μου τα κατάφερα", στη δεύτερη συμμετοχή λες "πρέπει να το κάνεις" και ειδικά όταν την πρώτη φορά πήγες εξαιρετικά.

Για εμένα δεν ήταν έκπληξη, η παρουσία μου στο Τόκιο, ίσως ήταν για τους πολλούς που δεν με γνώριζαν. Στο Τόκιο μπήκα στην κούρσα, χωρίς να είμαι φαβορί, για να διεκδικήσω το χρυσό, ήρθε η 5η θέση, αλλά με αυτή τη σκέψη αγωνίστηκα, με την ίδια λογική θα μπω και τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα