Απόστολος Σίσκος στο Gazzetta: «Πρώτα ο ημιτελικός στους Ολυμπιακούς Aγώνες, μετά όλα είναι πιθανά»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Απόστολος Σίσκος

bet365

Ο Απόστολος Σίσκος μιλά στο Gazzetta για τις στιγμές προσμονής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, με τον 19χρονο από τις Σέρρες μερικές εβδομάδες πριν να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου.

Ο Απόστολος Σίσκος αποτελεί ένα από τους κύριους εκπροσώπους της νέας καλής φουρνιάς της ελληνικής κολύμβησης, με τον 19χρονο κολυμβητή από τις Σέρρες βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Σίσκος που ζει και προπονείται στη Θεσσαλονίκη κάτω από τις οδηγίες του Στέφανου Ζαχαριάδη, στο «Παρίσι 2024» θα αγωνιστεί στα 200μ. ύπτιο.

Με βάση τις λίστες συμμετοχής που δημοσιοποίησε η World Aquatics, o Σίσκος με 1:55.42 έχει την 7η καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες. Αυτό μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα.

«Πολλά έχω στο μυαλό μου για το Παρίσι, αρχικά να μπω στα ημιτελικά, στους δεκαέξι καλύτερους και εκεί όλα είναι πιθανά» δήλωσε στο Gazzetta o Aπόστολος Σίσκος.

Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και πέντε ημέρες πριν από τα 19α γενέθλιά του (24/6/1995), ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο και έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέβηκε το 1:56.

Σε μια χρονιά που έκανε σημαντικά βήματα προόδου, ο αθλητής της Αθλητικής Ακαδημίας Αστέρια, το περασμένο καλοκαίρι ήταν 3ος στο εφηβικό πρωτάθλημα εφήβων, 12ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (1:58.04), ενώ μέσα στο 2024 και συγκεκριμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Φεβρουάριο, κατετάγη 6ος στα 200μ. ύπτιο με 1:56.64.

siskos


«Είναι χαρούμενος που θα εκροσωπήσω τη χώρα μου στο υψηλότερο αθλητικό γεγονός, θα δώσω τον καλύτερό μου ευατό έτσι ώστε να ανεβάσω την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά γίνεται» δήλωσε αρχικά στο Gazzetta ο Σίσκος και συνέχισε «το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ένας από τους πιο βασικούς στόχους της χρονιάς, το μετάλλιο ήταν μέσα στο μυαλό μου, αλλά αποτέλεσε ένα πολύ καλό τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μετρώντας αντίστροφα πλέον για το ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα ο Απόστολος Σίσκος είπε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο να ζω τέτοιες στιγμές προσμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βρίσκομαι ακόμα στην αρχή, αποκτώ εμπειρίες, δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος, έτσι ώστε μια ημέρα να πιάσω το άπιαστο όνειρο.

Οι γονείς μου με ώθησαν στην κολύμβηση στις Σέρρες, περισσότερο για να μάθω να κολυμπώ στη θάλασσα και όλο αυτό έχει εξελιχθεί σε ένα μαγικό ταξίδι.

Εχω δουλέψει πάρα πολύ καλά με τον προπονητή μου Στέφανο Ζαχαριάδη, ένα πολύ μεγάλο μέρος των επιτυχιών μου ανήκει σε αυτόν, και στην οικογένειά μου, αλλά κυρίως στον προπονητή μου, γιατί με ανέλαβε σε μια δύσκολη χρονιά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα